Shutterstock

Belg (39) verkracht zijn ex-vrouw die 8 maanden zwanger is van nieuwe vriend

Een 39-jarige Belg is vandaag door het assisenhof van Pas-de-Calais in Frankrijk veroordeeld tot een celstraf van tien jaar met medische opvolging voor weerzinwekkende feiten. Hij trok vanuit Luik met de trein en taxi naar het nieuwe huis van zijn ex-vrouw in de buurt van Calais. Hij sloot de vrouw op in haar slaapkamer en verkrachtte ze verschillende keren. Zij was toen acht maanden zwanger van haar nieuwe vriend.

De feiten gebeurden eind januari 2017 in Bonningues-les-Calais. De Belg kon blijkbaar de breuk met zijn ex niet verwerken. Die dag vertrok hij met de trein vanuit Luik, en reisde met een taxi verder tot aan het huis waar zijn ex woonde. Ze waren toen iets meer dan een jaar uit elkaar, maar wel nog steeds getrouwd.

Via de tuin en de veranda raakte hij binnen. De vrouw, die net hout was gaan halen voor de open haard, was compleet verrast. Ze werd door haar ex met de haren naar de slaapkamer gesleurd. Daar bond hij de vrouw vast aan het bed, met touw, ketting en hangslot. “Ze bewoog te veel”, zegt hij. “Ik moest ze wel vastbinden om te kunnen praten.”

Hij beledigde haar en dreigde ermee haar kind om zeep te helpen. Het slachtoffer werd ruw gedwongen tot orale seks, en daarna verschillende keren verkracht. Met zwarte stift schreef hij ‘salope’ (slet) op haar zwangere buik.

Op heterdaad betrapt

Toen haar ex even uit de slaapkamer verdween, slaagde het slachtoffer erin de politie te verwittigen. Toen de dader dat vernam, begon hij de vrouw opnieuw te misbruiken en beledigen. Hij werd uiteindelijk op heterdaad door de agenten betrapt.

Op een van de deuren in het huis stond geschreven: ‘Bâtard de Français, voleur de femme, gros lard’. Vrij vertaald: ‘Vuile Fransman, vrouwendief, vetzak’. 

Zwaar schizofreen

De psychiatrische experts gaven unaniem aan dat de beschuldigde zwaar schizofreen is. In januari 2017 was de man ontsnapt uit een psychiatrische instelling in Luik 

Het hele proces lang ontkende de Belg de verkrachtingen maar bekende wel de andere feiten. “Ik heb dat gedaan opdat het kind dat ze verwachtte van mij zou zijn, ik wilde niet dat het van die andere was”, zei hij. De agenten die op het proces kwamen getuigen, zijn nochtans duidelijk: “Dit was een verkrachting”, zeggen ze.

Het 27-jarige slachtoffer, moeder van drie kinderen, had 27 klachten ingediend tegen haar ex-man voor verkrachtingen, soms groepsverkrachtingen, toen ze nog met hem samenleefde. Hij zou haar ook gedwongen hebben tot prostitutie na een gearrangeerd huwelijk. 

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Saadia Sellak

    Ik hoop dat dit lief moedertje alles alsnog goed kan verwerken en haar baby er niet meer onder lijdt.

  • Roger Rymen

    Hoeveel dergelijke kwallen lopen er wel rond! 20 jaar bak en na hoeveel jaar vrij?

Lees meer