De vijftiger overleed op het strand van Del Riuet in het Spaanse L’Escala.
Dirk Selis De vijftiger overleed op het strand van Del Riuet in het Spaanse L’Escala.

Belg (51) verdronken in Spanje tijdens zwempartij in zee

In het Spaanse L’Escala, in de provincie Gerona in de regio Catalonië, is deze ochtend een 51-jarige Belg verdronken. Dat meldt de Catalaanse nieuwssite Diari de Girona. Zijn overlijden werd bevestigd door het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Een Belgische vijftiger, van wie de identiteit nog onbekend is, is vanochtend op het strand van Del Riuet in L’Escala overleden. Volgens de nieuwssite Diari de Girona ging de zee wild tekeer, waardoor de man in de problemen raakte tijdens een zwempartij. De vrouw van de man rende naar een nabijgelegen strandbar, waarna het personeel onmiddellijk de hulpdiensten verwittigde. 

De oprichter van de strandbar, Quim Martinez, vertelt aan Diari de Girona dat de man in afwachting van de komst van de hulpdiensten met een surfplank uit het water werd gehaald. Dat verliep erg moeilijk, gezien de sterke stroming. Toen ze uiteindelijk op het strand waren, bleek dat de vijftiger bewusteloos was. De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar zonder resultaat. De vijftiger was overleden. 

Del Riuet is een zeer druk bezocht strand, maar er is geen strandwacht aanwezig, zo bericht Diari de Girona. Het is vooral een populaire plek bij windsurfers, die er genieten van de wind en de hoge golven. 

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jos Plessers

    Alain,hoezo.niks verkeerd bedoeld,hoor.Het enige wat ik vroeg:De hoeveelste dode al dit jaar in het buitenland op vakantie?In je eigen regio ken je de natuur!!

  • Michael Verstraeten

    Dit is inderdaad een wat verraderlijk strand. Eén van de weinige stranden in de buurt met een lichter zand. De zee is niet meteen diep, maar laat toe dat men vrij ver nog met de voeten aan de grond, het water ingaat. Maar bij een sterke wind kan dat gevaarlijk zijn, zeker als er een sterke stroming ontstaat.

Lees meer