De 90-jarige toerist is blij dat hij het overleefde.
Shutterstock/RV De 90-jarige toerist is blij dat hij het overleefde.

Belg (90) krijgt hartaanval tijdens reis in Vietnam: “Blij dat ze mij gered hebben”

In Vietnam is een Belgische toerist van 90 jaar in het ziekenhuis beland nadat hij een hartaanval kreeg. Plaatselijke artsen moesten hem met spoed opereren. “Ze hebben mijn leven gered”, vertelt de Belg vanop zijn ziekenhuisbed. “Ik wil ze bedanken.”

De Belg A.A. was volgens lokale media met familie op vakantie in de stad Nga Bay. Die ligt in de Mekong Delta in het zuidwesten van Vietnam. Het gebied is gekenmerkt door de vele rijstvelden die zich langs de Mekongrivier en honderden zijtakken ervan bevinden. 

Dinsdagochtend kreeg de Belg echter plots stekende pijn in de borststreek. Hoewel hij medicijnen nam, verergerde de pijn. Daarom werd hij overgebracht naar het ziekenhuis van Can Tho, een stad in de buurt.

Daar stelden artsen vast dat de man een acuut hartinfarct had. Ze besloten meteen in te grijpen. De operatie duurde ongeveer anderhalf uur en was een succes. De 90-jarige zou zeven jaar geleden in ons land ook al eens een hartinfarct gehad hebben. Volgens Pham Thanh Phong, adjunct-directeur van het ziekenhuis, was de Belg de oudste buitenlandse klant van het ziekenhuis.

“De artsen hebben zeer professioneel gehandeld”, vertelt de Belg in lokale media. “Ik ben blij en wil ze bedanken omdat ze mijn leven gered hebben.” Hij herstelt momenteel nog verder in het ziekenhuis.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Van den Berg

    Bewonder zo iemand die op die leeftijd nog dergelijke reizen onderneemt. Beterschap en hoop dat je na herstel verder kan genieten van dit schitterende mooie land en zijn vriendelijke bevolking.

  • Annique Vantorre

    Vietnam een geweldig land met geweldige mensen.

Lees meer