3
Google Streetview/City Mall

Belg koopt pastorie in Saint-Tropez voor 8 miljoen: inwoners zijn verbolgen

De Belg Patric Huon heeft liefst 8 miljoen euro neergeteld voor een prachtige pastorie in Saint-Tropez. Dat meldt La Libre. Hij wil er nu een appartement bouwen met eronder een handelspand. De inwoners van Saint-Tropez hebben zich lange tijd verweerd tegen de verkoop, maar onder andere een petitie haalde niets uit. De verontwaardiging is groot nu de verkoop helemaal rond is.

De pastoor van Saint-Tropez moet zijn pastorie in het oude stadscentrum verlaten en verhuizen naar een nieuw gebouw buiten de stad. Patric Huon, baas van projectontwikkelaar City Mall, was er als de kippen bij om de vrijstaande pastorie te kopen. Een monsterbod van 8 miljoen euro bleek overtuigender dan het protest van de inwoners.

Terwijl de priester zijn intrek neemt in een moderner gebouw met meer vergaderzalen en parking, verhuist Patric Huon binnenkort naar de Rue Gambetta waar de voormalige pastorie staat. Maar of de inwoners hem graag zullen zien komen, is een ander paar mouwen. Ze probeerden de verhuis nog te blokkeren, maar hun petitie kwam te laat want de bisschop had de pastorie al verkocht.

"Ik had vernomen dat het gebouw te koop gezet was door de bisschop, dus heb ik een bod gedaan. Het is aanvaard", zegt Huon in La Dernière Heure. "Het is ideaal gelegen, tussen de haven en de Place des Lices."

3 Patric Huon
City Mall Patric Huon

"Anders had iemand anders het wel gekocht"

Huon wil van het gebouw een appartement met twee verdiepingen maken met op het gelijkvloers een handelspand. Wanneer de storm onder de inwoners gaat liggen, verhuist de zakenman naar de mondaine badplaats. "Als ik de pastorie niet gekocht zou hebben, had iemand anders het wel gedaan", vertelt Huon. "Ze zouden het gebouw hoe dan ook verkocht hebben."

Huon is niet van plan om in het hoogseizoen in Saint-Tropez te wonen. "Enkel buiten het seizoen, dan is de stad weer rustig, sympathiek en zonder bling bling."

3 De pastorie in Rue Gambetta
Google Streetview De pastorie in Rue Gambetta

7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Ghadiza Aguezoum

    Fantastisch voor je! Op tijd het juiste bod. Maar wat kunnen mensen toch vreemd reageren...

  • Artur Adamek

    Das wel geen arme man die dat gekocht heeft ! Voor mij nog geen 300.000 waard nu in deze tijd !!

Lees meer