Belg met menselijke schedel in koffer opgepakt in Tanzania

Een 49-jarige landgenoot is opgepakt op de internationale luchthaven van Tanzania. De douane ontdekte een menselijke schedel in zijn bagage. Buitenlandse Zaken heeft al contact opgenomen maar wil commentaar kwijt, "omdat de man gevraagd heeft om zijn privacy te respecteren", luidt het op de website van de krant Het Nieuwsblad.

Het is nog niet duidelijk of hij voor de rechter moet verschijnen of gewoon het land wordt uitgezet. Volgens commandant Hamisi Suleiman werd onze landgenoot gecontroleerd op de internationale luchthaven Julius Nyerere in Dar es Salaam, de grootste stad van Tanzania. Toen zijn bagage door de scanner gehaald werd, merkten de douaniers de menselijke schedel op.

De Belg bekende meteen en werd onmiddellijk opgesloten in de gevangenis. Hij beweerde dat hij een onderzoeker is en dat hij geen kwade bedoelingen had.

De Tanzaniaanse politie probeert nu de oorsprong van de schedel na te gaan en hoe hij in het bezit van de Belg kwam. Volgens Suleiman gaat het om een oude schedel.

Lees meer