2 Een 57-jarige Belg riskeert een enorm zware straf voor het dealen van cocaïne in de Thaïse badplaats Pattaya.
Shutterstock/RV Een 57-jarige Belg riskeert een enorm zware straf voor het dealen van cocaïne in de Thaïse badplaats Pattaya.

Belg riskeert doodstraf door cocaïne te dealen in Thaise hoofdstad van het sekstoerisme

De Thaise politie heeft een Belg (57) opgepakt voor het dealen van grote hoeveelheden cocaïne in Pattaya. Die bekende badplaats staat bekend als de hoofdstad van het sekstoerisme. Op import en verkoop van drugs staan enorm zware straffen in Thailand. “Het gaat tot 50 jaar of levenslange opsluiting en zelfs de doodstraf”, zegt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. 

Volgens lokale media kreeg de politie een tip dat onze landgenoot Danny V.D.V. (57) in grote hoeveelheden cocaïne verkocht, onder meer aan buitenlandse toeristen. De politie zette een undercover-operatie op poten om de Belgische dealer op heterdaad te betrappen, wat begin deze week lukte.

Een undercover-agent bestelde cocaïne, en bij de overdracht van het geld pakte de politie onze landgenoot op. Hij had toen een zak met cocaïne in zijn bezit. Bij een huiszoeking in de woning van de Belg vond de politie nog een zak met cocaïne. Om welke hoeveelheden het gaat, is niet bekendgemaakt. 

Persconferentie

De politie organiseerde een persconferentie om de arrestatie toe te lichten. Met foto’s en tekst op grote panelen gaven ze uitleg bij het bewijsmateriaal. Danny V.D.V. (57) werd in voorlopige hechtenis geplaatst, in afwachting van zijn proces. Hij riskeert een erg zware straf.

2 Tijdens een persconferentie gaf de politie uitleg bij de arrestatie en drugsvangst.
RV Tijdens een persconferentie gaf de politie uitleg bij de arrestatie en drugsvangst.

Doodstraf

Thailand staat erom bekend drugsmisdaden heel hard te bestraffen. “Op het bezit of gebruik van drugs, zelfs in zeer kleine hoeveelheden, staan zeer strenge straffen. Het gaat tot 50 jaar of levenslange opsluiting en zelfs de doodstraf”, zegt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

In november vorig jaar werden een Australische man en zijn Thaise vrouw nog veroordeeld tot de doodstraf omdat ze op grote schaal methamphetamine naar Thailand smokkelden. Het ging toen wel om een halve ton, goed voor een waarde van 300 miljoen dollar. Hoogstwaarschijnlijk wordt hun straf in de praktijk omgezet in een levenslange gevangenisstraf.

73 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Johny Gierts

    Laat zeggen als je met dit soort handeltje begint dan weet je dat je vroeg of laat tegen de lamp loopt en ja in Thailand is men voor dit soort zaken keihard wat ook terecht is, Hier kan men daar iets van leren met de gevangenissen die als hotels zijn ingericht.

  • Jan Parasie

    Thaise hoofdstad van het sekstoerisme... Met zulke media geile uitspraken ga je een stad een etiket opplakken. Thailand en zelfs Pattaya is veel meer dan dat. Je kent de consequenties in Thailand. En toch blijft het probleem. Er is simpelweg te veel mee te verdienen.

Lees meer