De Belg werd betrapt in de luchthaven van Oslo.
Shutterstock De Belg werd betrapt in de luchthaven van Oslo.

Belg van 78 jaar betrapt met 1,4 kilo cocaïne in Noorwegen

Een Belg van 78 jaar is in Noorwegen veroordeeld tot drie jaar en zes maanden celstraf, omdat hij op de luchthaven van Oslo werd betrapt met 1,4 kilo cocaïne. De bejaarde houdt nochtans vol dat hij onschuldig is. “Ik ben misleid”, zegt hij.

Onze landgenoot werd volgens Romerikes Blad door de rechtbank van het district Øvre Romerike veroordeeld tot drie jaar en zes maanden gevangenisstraf. Eén jaar en zes maanden daarvan is met uitstel.


De Belg zat al in voorhechtenis sinds afgelopen winter. Toen ontdekte de douane op de luchthaven Gardermoen in de voering van zijn koffer twee pakjes cocaïne. In totaal ging het om 1,396 kilo drugs, in ons land goed voor een straatwaarde van bijna 70.000 euro.

De bejaarde man is echter steeds blijven ontkennen dat hij drugs wilde importeren. “Ik ben misleid”, zegt hij. Tegenover de rechtbank gaf hij als uitleg dat hij dacht dat er geld in de pakjes zat. “We zullen dan ook in beroep gaan tegen de uitspraak”, verklaarde zijn advocaat.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nikolaas Bouman

    Ongeloofwaardig verhaal en hij mag eigenlijk nog van geluk spreken. De Noorse gevangenissen zijn van een uitstekende kwaliteit, beter dan het gemiddelde hotelkamer in een wereldstad. Het is daar echt prima vertoeven en het kost hem niks.

  • frank triolet

    Hij zal na jaren werken waarschijnlijk een klein pensioen hebben, vreemdelingen krijgen meer

Lees meer