2 De hulpdiensten verspreidden deze beelden van de reddingsoperatie.
Soccorso Alpino De hulpdiensten verspreidden deze beelden van de reddingsoperatie.

Belg verliest zoon (9) tijdens off-piste skiën: kind zwaargewond teruggevonden

Een 9-jarige Belgische jongen is zwaargewond en onderkoeld naar een ziekenhuis in Turijn gebracht na een ongeval tijdens het off-piste skiën. Dat meldt het Italiaanse persgentschap Ansa en is door de reddingsdienst Soccorso Alpino bevestigd aan HLN. De jongen was met zijn vader op pad, maar die was hem uit het oog verloren. Toen hij zijn zoon na een uur zoeken niet terugvond, sloeg hij alarm.

De jongen was met zijn vader aan het skiën in het Noord-Italiaanse skigebied Gressoney-Saint-Jean − Weissmatten aan de Monte Rosa, in de buurt van de stad Aosta. De twee waren donderdag off-piste door een zogenaamde ‘couloir’ (in het Italiaans: canalone) aan het skiën. 

Op een bepaald moment moet de jongen gevallen zijn, zonder dat de vader het merkte. Toen de man zich even later omdraaide, was zijn zoon nergens te zien. Daarop ging hij ongeveer een uur lang op zoek. Toen hij de jongen daarna nog niet gevonden had, keerde hij terug naar zijn hotel en verwittigde de hulpdiensten.

2
Soccorso Alpino

Die zetten meteen een grote hulpactie op poten. Ze volgden de sporen die de jongen en zijn vader hadden achtergelaten en vonden hem onderkoeld terug in een kloof. Hij had een ernstig hoofdletsel en verschillende breuken opgelopen als gevolg van zijn val, maar was niet in levensgevaar. Een arts bracht ter plaatse de eerste zorgen toe, waarna de jongen met een helikopter naar het ziekenhuis Regina Margherita in Turijn werd gebracht.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hilde Peeters

    Jezelf in gevaar brengen maar anderen niet alleen je kind maar ook hulpverleners. Zij riskeren hun leven voor jou stunt.

  • Elisa deJong

    Gelukkig gevonden! Hopelijk mag hij geheel herstellen...

Lees meer