4
RV

Exclusief voor abonnees

België en Congo: hoe groot was de gruwel eigenlijk?

Zelf heeft hij nooit één voet in Congo gezet, maar het gruwelbewind dat koning Leopold II er ruim een eeuw geleden installeerde, laat nog steeds sporen na. Volgens de Verenigde Naties moet ons land zich bij de Congolezen excuseren voor de misdaden tijdens de kolonisatie. En eindelijk eens beginnen met op school de waarheid te vertellen. Het zal geen vrolijke les zijn.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Roger Cooks

    Het was een Coburg die de gruwel liet begaan en het is zeker niet de bevolking die zich hoeft te verontschuldigen. Trouwens, met die verontschuldigingen bedoelen ze ginder wellicht dat België(weer eens) met centen over de brug moet komen zodat de president en zijn entourage hun zakken nog wat meer kunnen vullen.

  • Lutgard Crombez

    Wat gebeurd is, is niet om trots op te zijn maar moeten wij de schuld van onze voorouders dragen? Bijna elk Europees land heeft zich schuldig gemaakt aan misdaden in het verleden! Ook nog niet zolang geleden Amerika in Vietnam enz... en nog steeds is er wel ergens oorlog in de wereld... en zo kunnen we bezig blijven met elkaar de vinger te wijzen in plaats voor "vrede" te kiezen...

Lees meer