2 Het koppel werd gevonden door een reddingshelikopter.
Zoom.Tirol Het koppel werd gevonden door een reddingshelikopter.

Belgisch echtpaar omgekomen tijdens bergwandeling in Tirol

Tragedie in de Oostenrijkse Alpen. In Obergurgl is afgelopen weekend een Belgisch echtpaar om het leven gekomen bij een bergwandeling.

Het Belgische koppel hield enorm van de bergen in Tirol. Ze kwamen al vele jaren op vakantie in Obergurgl in de Ötztaler Alpen. De twee vakantiegangers ondernamen zondagmiddag een wandeling naar de Schönwieskopf in Obergurgl. Toen de man en vrouw van respectievelijk 82 en 77 jaar oud ‘s avonds nog altijd niet waren teruggekeerd, werd er rond 21 uur alarm geslagen. 

Onmiddellijk ging er een zoekactie van start, maar het zou nog uren duren vooraleer ze werden gevonden. Een reddingshelikopter kon het vermiste koppel uiteindelijk gisterennamiddag rond 16 uur lokaliseren in de bedding van de Rotmoos-kloof. 

“Mogelijk zijn de wandelaars de weg kwijtgeraakt, op hellend terrein terechtgekomen en uitgegleden. Zo zijn ze wellicht in de rivierbedding van de Rotmoos-kloof gevallen, zo’n dertig meter diep”, verklaarde Armin Achhorner van de bergreddingsdienst in Obergurgl.

De reddingsdiensten vermoeden dat de bejaarde man in een poging om zijn vrouw te redden eveneens in de diepte is gestort.

De lichamen van de twee slachtoffers werden met behulp van touwen geborgen.

2 De Rotmoos-kloof waar het echtpaar naar beneden stortte.
ZOOM.TIROL De Rotmoos-kloof waar het echtpaar naar beneden stortte.

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy Naegels

    Wat een droevig einde. Te sterven tijdens iets wat ze samen graag deden.

  • Robin Geevels

    Rust in vrede nu kunnen Julie voor altijd samen zijn

Lees meer