Hun boot moesten ze achterlaten omdat de aanhangwagen te klein was voor het gevaarte.
RV Polizei Rheinland-Pfalz Hun boot moesten ze achterlaten omdat de aanhangwagen te klein was voor het gevaarte.

Belgisch gezin moet 3 kinderen, 1 ton bagage en boot achterlaten na controle op Duitse snelweg

Een Belgisch gezin van 7 heeft zijn vakantieplannen noodgedwongen moeten aanpassen nadat ze in Duitsland van de snelweg werden geplukt. Bij een politiecontrole probeerde de vader 3 kinderen te verbergen, omdat er in zijn motorhome te weinig zitplaatsen waren. Het gezin sleurde bovendien meer dan 1 ton (!) aan overgewicht mee. Ook hun boot moesten ze achterlaten.

De familie werd op de A61 nabij Bornheim, tussen Keulen en Bonn, naar de kant gehaald. De politie ging daar afgelopen zondag specifiek op zoek naar overladen vakantieverkeer. Bij aankomst op de parking waar de controle plaatsvond, liep het al meteen fout. De vader (45) probeerde er nog snel zijn drie jongste kinderen te verstoppen, omdat hun motorhome niet voldoende zitplaatsen had. Maar de politie betrapte hem. En dat was nog maar het begin van hun lijdensweg.

In totaal bleek het vakantietransport immers met meer dan 1.000 kilo overladen. Ze moesten dus niet alleen 3 kinderen, maar ook een pak bagage uitladen. Er werd familie uit België opgetrommeld om de overtollige kinderen en bagage op te halen.

Ook de aanhangwagen, waarop ze een boot vervoerden, bleek niet reglementair. Hij was te klein voor het gevaarte. De boot moesten ze ter plaatse laten. Hij werd opgehaald door een sleepbedrijf.

De vader (45) kreeg een stevige boete. Hij mocht zijn reis met de camper uiteindelijk wel voortzetten, hoewel die nog steeds lichtjes overladen was.

Noodstop

Het zal een magere troost zijn, maar ze waren niet de enigen die hun vakantie verbrod zagen. In totaal controleerde de politie 37 voertuigen, waarvan er 21 te zwaar geladen waren. Meestal ging het om motorhomes. Dertien onder hen mochten hun reis niet verderzetten. 

“Veel reizigers weten niet dat hun voertuig overladen is”, meldt de politie van Rheinland-Pfalz. “Dat zorgt nochtans voor gevaar. Te veel gewicht verandert de remafstand en het zwaartepunt van het voertuig. Daardoor komt men bijvoorbeeld bij een noodstop niet op tijd tot stilstand.”

77 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joris Janssens

    Had hij zen rommel gewoon op een deftige Remork gestoken en 3 kinderen minder dan was er geen probleem geweest.En anders neem ene caravan dan heb je geen problemen met een BE rijbewijs en nen deftige auto ervoor.Probleem dat je dikwijls ziet zijn de Hollanders die met hun opvouwwagentjes rondrijden met fietsbandjes en dan den auto nog overbeladen.Dat mogen ze wel is aanpakken.

  • Bob(Robert) Bruyland

    Wat in Belgie getollereerd word is strafbaar in het Buitenland en terrecht.Een geschouwde caravan in Belgie mag niet binnen in Zwitserland.

Lees meer