3 Camping Les Plans beschikt over een groot waterpark, waaronder ook dit zwembad met waterglijbanen.
RV Camping Les Plans beschikt over een groot waterpark, waaronder ook dit zwembad met waterglijbanen.

Belgisch kindje (5) verdronken tijdens eerste vakantiedag op camping in Frankrijk

Een 5-jarige jongen uit ons land is zaterdag om het leven gekomen tijdens een zwempartij op een Franse camping. Vermoedelijk ontsnapte hij heel even aan de aandacht van zijn ouders. Het gezin was bij aankomst op de camping, na een autorit van 15 uur, meteen naar het zwembad gegaan.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het tragische ongeval gebeurde aan het einde van de namiddag op camping Les Plans in Mialet in de Cevennes, in het zuiden van Frankrijk. Jean-Marc Verseils, burgemeester van Mialet, bevestigt aan onze redactie dat het slachtoffer een Belgische jongen is. “Het gezin had 15 uur gereden en ze hadden net hun bagage uitgeladen. Het was enorm warm, dus ze trokken meteen naar het zwembad om af te koelen.”  

Camping Les Plans beschikt dan ook over een groot waterpark. Er is een zwembad met vier waterglijbanen, een groot zwembad, een groot peuterbad, ... Maar in het waterpark liep het al snel fout.

3 Camping les Plans is volgens de uitbaters één van de bekendste campings van de Cevennes.
RV Camping Les Plans Camping les Plans is volgens de uitbaters één van de bekendste campings van de Cevennes.

Bezig met ander kind

Volgens lokale media ontsnapte de jongen mogelijk even aan de aandacht van zijn ouders. De 5-jarige verdronk terwijl zijn papa zich ontfermde over zijn ander kind. Hoewel de hulpdiensten snel ter plaatse kwamen, kon de jongen niet meer gereanimeerd worden. Hij stierf ter plaatse. 

De politie van het naburige Anduze onderzoekt het ongeval, maar de camping zelf zou volgens de eerste vaststellingen geen schuld treffen aan het ongeval. De gemeente zorgde voor psychologische bijstand voor de getroffen familie, maar ook voor toeristen die getuige waren van het drama.

Geen schuldigen voor dood Vic (6)

3 De 6-jarige Vic kwam een jaar geleden om het leven toen hij gekneld raakte in een zwembadfilter. Het onderzoek is intussen afgesloten, niemand treft schuld.
Joel Hoylaerts / Photonews De 6-jarige Vic kwam een jaar geleden om het leven toen hij gekneld raakte in een zwembadfilter. Het onderzoek is intussen afgesloten, niemand treft schuld.

Intussen blijkt in Portugal dat niemand schuld treft aan een ander dodelijk zwembadongeval met een Belgische jongen, ongeveer een jaar geleden. Aan een vakantievilla bij het natuurpark Azeitão raakte toen de 6-jarige Vic uit Zoersel gekneld in een niet-afgesloten filter van een zwembad. 

De jongen raakte niet meer los, zelfs niet met hulp van zijn mama en een bevriend koppel van het gezin Wanzeele. Pas na een kwartier kon Vic toen bovengehaald worden. De jongen werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar had veel hersenschade opgelopen en overleefde het drama uiteindelijk niet.

Het Portugese Jornal de Notícias schrijft dat het openbaar ministerie het onderzoek naar het ongeval heeft afgesloten, zonder dat iemand schuldig is.

48 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ann Verschueren

    Klein ventje, dat zo verlangend uitzag naar de vakantie en kunnen spelen in het waterpark, ik wou dat ik toevallig ook daar was en je had kunnen redden. Mijn medeleven en veel sterkte aan de ouders, broertje, grootouders en familie

  • Mathieu Wattenij

    Krop in de keel. Ben er iedere keer kapot van als ik zoiets lees. Sterkte aan de ouders..

Lees meer