Het Seabank Hotel in Mellieha.
dbhotelsresorts.com Het Seabank Hotel in Mellieha.

Belgisch koppel beleeft bloederige 'horroravond' op Malta na ruzie over 'irritant' kind

Een gezellig etentje op Malta is voor twee Belgische vakantiegangers uitgedraaid op een heftige ruzie met de familie van een 'irritant' kind. Daarbij werd de man (66) van het koppel tot bloedens toe mishandeld en raakte zijn  wederhelft lichtgewond, zo verklaarden de slachtoffers maandag voor een rechter.

Verschillende Maltezer media maakten melding van de zitting over de opmerkelijke zaak. Zij melden dat het om een ouder Nederlands echtpaar gaat. Het  Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken weerspreekt dat echter. Het gaat om een Belgisch koppel dat na het incident aangifte deed bij de politie. 

De twee verdachten, Maltezers van 21 en 34 jaar, werden maandag in de rechtbank in beschuldiging gesteld voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan de Belgische man. Ze kwamen op borgtocht vrij na betaling van 1.000 euro elk.

'Glas water'

De restaurantruzie vond vrijdagavond plaats in El Rizidio, een Braziliaans restaurant in het Seabank Hotel in Mellieha, in het noordwesten van het eiland. Volgens onze landgenoot begon het allemaal met een glas water dat een kind dat tegenover hen zat, over de jas van zijn echtgenote gooide. "Mijn vrouw veranderde van stoel en at verder alsof er niets was gebeurd. Daarop schopte het kind tegen de achterkant van de stoel van mijn echtgenote. Zij veranderde opnieuw van stoel", getuigde de zestiger. 

Voor zijn echtgenote was de maat vol. "Ik zei tegen de moeder van het kind dat ze op haar klein kind moest letten. Daarop stond de vrouw op en riep: je houdt niet van mijn kind. De man naast de vrouw werd plotseling boos, schold me uit en stond op", zo verklaarde ze.

'Tafels, stoelen en bloed'

Daarna ging het allemaal heel snel volgens haar wederhelft. "De man kwam naar ons tafeltje en wilde vechten. Ik zei dat ik daarvoor niet naar Malta was gekomen. Hij duwde meerdere keren tegen mij aan, sneed me in mijn oor en gooide een stoel naar me. Een tweede man gooide daarna twee tafels naar mij. Mijn vrouw werd zo hard geduwd dat ze viel en gewond raakte aan haar been. Ik herinner me dat een vrouw met rood haar de twee mannen probeerde te kalmeren maar ze gingen gewoon door. Ze waren heel agressief zonder reden", aldus de Belgische zestiger. 

Volgens zijn vrouw pakte de tweede man daarna een stoel waarmee hij haar echtgenoot meerdere keren bewerkte. Ze zag bloed. "Even later gooide de man ons tafeltje om waarbij glazen, borden en ook het tafelblad braken." Om te laten zien hoeveel geweld de verdachten gebruikten, toonde ze de rechter haar been vol krassen. Die liep de vrouw naar eigen zeggen op toen ze tegen de grond sloeg.

Hij duwde meerdere keren tegen mij aan, sneed me in mijn oor en gooide een stoel naar me. Een tweede man gooide daarna twee tafels naar mij

De Belgische man tegen de rechter op Malta

'Handgebaar'

Volgens de advocaat van een van de verdachten werd zijn cliënt boos omdat de Belg een handgebaar naar hem maakte. De zestiger ontkende dat. "Ik had niks in mijn hand. Ik ben geen moordenaar maar een toerist. Ik was bezig met mijn  dessert", zei hij verontwaardigd tegen de rechter. 

De twee verdachten pleitten onschuldig.

80 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lieve Vandamme

    Prettige vakantie in die zonovergoten landen , met toenemende agressie allerhande!!!

  • Lucas Theophiel

    Kinderen maken duurt niet lang . Maar hen opvoeden ???

Lees meer