2 De Grossglockner Hochalpenstrasse is een 48 km lange panoramische tolweg doorheen een nationaal park in Oostenrijk.
Shutterstock De Grossglockner Hochalpenstrasse is een 48 km lange panoramische tolweg doorheen een nationaal park in Oostenrijk.

Belgisch koppel gewond na frontale crash op een van de mooiste wegen in Europa

Twee Belgische senioren zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht na een frontale botsing op de Grossglockner Hochalpenstrasse in Oostenrijk. Dat is een 48 kilometer lange panoramische tolweg in Oostenrijk, omschreven als een van de mooiste wegen in Europa.

Het koppel uit België, een 73-jarige bestuurder en 69-jarige passagier, was woensdagmiddag nog maar net aan de afdaling begonnen toen het misging. Tussen bocht 4 en 5 - de weg heeft genummerde bochten - botsten ze met hun wagen frontaal op een tegenligger, een Tsjechische man (38) die alleen in zijn auto zat. Door de klap werd de Tsjech bergafwaarts geduwd, waar hij nog eens botste tegen de wagen van een vrouw (60) uit München.

Het Belgische koppel kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis in Zell am See. 

36 haarspeldbochten

Hoe het ongeval kon gebeuren en wie juist van zijn baanvak afweek, is niet duidelijk. Maar langs de weg, die op een hoogte ligt van bijna 2.600 meter, is veel te zien. Hij telt maar liefst 36 haarspeldbochten, met voortdurend een prachtig uitzicht op het nationale park Hohe Tauern, met zijn unieke fauna en flora. Een ticket om over de weg te rijden kost 36,5 euro voor een wagen, en 26,50 voor een motor.

2 De weg slingert door het nationale park Hohe Tauern en gaat tot een hoogte van bijna 2600 meter.
Shutterstock De weg slingert door het nationale park Hohe Tauern en gaat tot een hoogte van bijna 2600 meter.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer