6 De grenspost La Motta tussen het Italiaanse dorp Livigno en Zwitserland.
Wikipedia De grenspost La Motta tussen het Italiaanse dorp Livigno en Zwitserland.

Belgisch koppel verstopt 84 liter sterke drank in mobilhome, maar aan Zwitserse grens loopt het fout

Een Belgisch koppeltje is bij het binnenrijden van Zwitserland stevig tegen de lamp gelopen. De twee hadden, verspreid over hun mobilhome, in totaal 84 liter sterke drank verstopt. Die kochten ze belastingvrij in het Italiaanse Livigno. Maar toen ze aan de grens kwamen, liep het fout.

De 68-jarige bestuurder en zijn vrouw hadden er net een vakantie opzitten in het Italiaanse Livigno. Dat afgelegen dorp is bekend als skigebied, maar ook als belastingvrije zone. Ideaal om een stevige voorraad alcohol in te slaan, moet het koppel gedacht hebben. Voor de terugrit kozen ze er afgelopen donderdag voor om via de 2.315 meter hoge Livignopas te rijden die naar Zwitserland leidt. 

“Twee flessen whisky”

Toen ze bovenaan de berg aan de douanepost La Motta kwamen, liep het mis. Of ze iets aan te geven hadden, vroeg de Zwitserse douanebeambte. “Ik heb slechts twee flessen whisky gekocht”, antwoordde de Belg. Het zal niet echt overtuigend geweest zijn, want de Zwitsers geloofden er niks van.

6 Het koppel sloeg in het belastingvrije dorp een stevige voorraad alcohol in.
RV Het koppel sloeg in het belastingvrije dorp een stevige voorraad alcohol in.

Bij een grondige controle van de mobilhome, stootten ze op 54 flessen sterke drank: Grand Marnier, Campari, Amaretto, Whisky, Cointreau, Limoncello, pure alcohol, ... De flessen zaten overal verstopt: tussen kleren en etenswaren, in handdoeken, ... in totaal 84 liter drank met een alcoholpercentage groter 18%.

Boete van 2.300 euro

De Belgen moesten niet alleen de verschuldigde invoerbelastingen betalen. Ze kregen er meteen nog een boete van 2.500 Zwitserse frank bij, omgerekend bijna 2.300 euro.

6 De flessen zaten overal in de mobilhome verstopt.
RV De flessen zaten overal in de mobilhome verstopt.
6 .
RV .
6 .
RV .
6 .
RV .

56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Paulussen

    Detail: de Btw is in Swiss slechts 8%... Dus veel kans dat het zelf met de boete bij, goedkoper is dan alles in België te kopen...

  • Christophe Vanhaecke

    Doe een toertje om en neem de brennerpas

Lees meer