Een forensisch inspecteur onderzoekt de omgeving  waar de spectaculaire roof plaatsvond in de nacht van zondag op maandag.
EPA Een forensisch inspecteur onderzoekt de omgeving waar de spectaculaire roof plaatsvond in de nacht van zondag op maandag.

Exclusief voor abonnees

Belgische expert kritisch na kunstroof van de eeuw in Dresden: “Waarde van 1 miljard? Dan had collectie beter bewaakt moeten worden!”

Brutaal, snel en onverschrokken: twee dieven hebben een fortuin aan juwelen buitgemaakt uit de schatkamer van de Duitse keurvorst August II in museum Grünes Gewölbe in Dresden (Duitsland). Duitse media hebben het over de grootste kunstroof in de Duitse naoorlogse geschiedenis met een waarde van 1 miljard euro. “Als die waarde zo hoog ligt, waarom werd de collectie dan niet beter bewaakt?”, zegt Janpiet Callens, specialist beveiliging van kunstvoorwerpen.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Otto-Jan Rongewaard

    Dat die Belgische experts dan een keer gaan zien hoe kunst in België bewaard wordt: vochtige museumkelders, kerken zonder vocht of temperatuurcontrole, bouwvallige musea, ...

  • Gerard Braeckmans

    Daarvoor moet je geen expert zijn, dat was mijn eerste gedacht dat in mij opkwam.

Lees meer