Tijdens een valpartij stortte een landgenoot 50 meter naar beneden.
Shutterstock Tijdens een valpartij stortte een landgenoot 50 meter naar beneden.

Belgische fietser stort 50 meter naar beneden in Italiaanse bergen

Een Belgische mountainbiker heeft in het Italiaanse Zuid-Tirol een tuimeling van jewelste gemaakt. Hij viel 50 meter naar beneden. Gelukkig slaagde hij er in hulpdiensten te verwittigen.

Het ongeval gebeurde volgens lokale media woensdag omstreeks 18.30 uur in de Dolomieten, in de buurt van de stad Ichsia. Die ligt langs het ‘Lago di Caldanazzo’, het warmste meer van de Alpen. De Belg, geboren in 1971, volgde met zijn mountainbike een pad door het bos, toen hij de controle over zijn fiets verloor. Tijdens de daaropvolgende valpartij tuimelde hij 50 meter de berg af, zo meldt de reddingsdienst van Trentino.

Bergredders kwam met een medisch team ter plaatse. Ze legden de Belg op een brancard om hem 500 meter te kunnen verplaatsen. Daar werd de fietser opgepikt door een ziekenwagen die hem naar het Santa Chiara-ziekenhuis in Trento bracht. Het slachtoffer liep verschillende breuken op.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sharon Vandewaetere

    Die man heeft een engelbewaarder. Spoedig herstel alvast

  • Lucienne Claes

    Heel veel beterschap.Alles bijeen heeft deze jonge man véél geluk gehad. Een hele mooie streek om te fietsen en te wandelen. Tv

Lees meer