5 Bij een zware botsing tussen een Belgische en een Nederlandse auto in het Spaanse El Campello (Alicante) zijn gisteren vier doden gevallen. Een van de dodelijke slachtoffers is een Belgische peuter van ongeveer twee jaar oud. Dat meldden verschillende Spaanse media.
Diario Informacion Bij een zware botsing tussen een Belgische en een Nederlandse auto in het Spaanse El Campello (Alicante) zijn gisteren vier doden gevallen. Een van de dodelijke slachtoffers is een Belgische peuter van ongeveer twee jaar oud. Dat meldden verschillende Spaanse media.

Belgische peuter en 2 Nederlanders sterven bij ernstig ongeval in Spaanse Alicante

Bij een zware botsing tussen een Belgische en een Nederlandse auto in het Spaanse El Campello (Alicante) zijn gisteren vier doden gevallen. Een van de dodelijke slachtoffers is een Belgische peuter van ongeveer twee jaar oud. Dat meldden verschillende Spaanse media.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde even na 15 uur aan de kruising tussen de AP-7 en de A-70. Daarbij kwamen vier personen om het leven, waaronder de Belgische peuter. Volgens een lokale krant werd het kind nog gereanimeerd, maar mocht de hulp niet meer baten.

Over de identiteit van de overige slachtoffers bestaat nog enige onduidelijkheid omdat ze geen identiteitspapieren op zak zouden hebben. Daarom werd het jongste slachtoffer door sommige media aanvankelijk als een kind van één jaar oud omschreven. Het tweede Belgische slachtoffer (25) wordt wisselend als man en vrouw omschreven. De overige twee dodelijke slachtoffers zijn een 61-jarige Nederlander en zijn 22-jarige dochter. De moeder van het meisje werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Dat bevestigde het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. 

5
BELGAIMAGE

Hulpdiensten

Bij de hulpdiensten kwam de melding van het fatale ongeval rond 15.10 uur binnen. Een traumahelikopter, twee ambulances, de politie en enkele helikopters en wagens van de brandweer kwamen snel op de plek van het ongeluk aan. Twee van de gewonden werden naar het algemeen ziekenhuis in Alicante vervoerd. De derde gewonde bracht men naar het ziekenhuis Sant Joan d’Alacant.

Het verkeer richting Alicante werd onderbroken wat lange files tot gevolg had. Pas rond 18 uur werd de weg weer vrijgegeven. De oorzaak van het zware ongeval wordt nog onderzocht, aldus de Guardia Civil.

5
BELGAIMAGE
5
BELGAIMAGE
5 Bij een zware botsing tussen een auto met Belgische kentekenplaat en een Nederlandse auto in het Spaanse El Campello (Alicante) zijn gisteren drie doden gevallen. Een van de dodelijke slachtoffers is een Belgische kindje van ongeveer twee jaar oud.
Youtube Bij een zware botsing tussen een auto met Belgische kentekenplaat en een Nederlandse auto in het Spaanse El Campello (Alicante) zijn gisteren drie doden gevallen. Een van de dodelijke slachtoffers is een Belgische kindje van ongeveer twee jaar oud.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frank Dinnewet

    Heel veel sterkte aan de getroffen families. Hier zijn geen woorden voor.

  • Nancy Maes

    Veel sterkte aan familie en vrienden

Lees meer