Een illustratiebeeld van de lokale politie in Italië.
ShutterStock Een illustratiebeeld van de lokale politie in Italië.

Belgische Porschebestuurder weigert te stoppen voor politie in Italië: agent in ziekenhuis

Een Belg die gisteren weigerde te stoppen voor een agent in het centrum van de Noord-Italiaanse stad Genua, is in de cel beland. De man wilde met zijn Porsche Cayenne een straat inrijden waar een manifestatie aan de gang was en negeerde daarbij een verbod van een agent. Toen die achter hem aankwam, reed hij de agent aan. Die raakte daarbij gewond.

Het incident gebeurde ‘s middags, zo melden verscheidene Italiaanse media. De Belg stak in zijn SUV het kruispunt van de Piazza Dante en de Via Fieschi over en wilde via die laatste straat in de richting van de Via XX Settembre rijden. Hij werd echter tegengehouden door een agent van de lokale politie die hem vertelde dat dit niet kon, omdat er een manifestatie aan de gang was. De weg was daardoor afgesloten voor alle verkeer. (lees hieronder verder)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Belg besloot het verbod naast zich neer te leggen en reed toch de Via Fieschi op. De agent ging achter hem aan en maande hem aan om te stoppen, maar daar wilde de Porschebestuurder niets van weten. Hij reed de politieman aan en ging ervandoor, maar werd uiteindelijk tegengehouden door andere agenten. Die arresteerden hem en brachten hem naar het commissariaat. Daar werd hij beschuldigd van weerspannigheid en het verwonden van een ambtenaar.


De agent werd naar de spoeddienst van het Galleria-ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe erg hij er precies aan toe is.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ANN LIMBOS

    Weer ene die denkt dat hij boven de wet staat omdat hij met een Porschke rijdt.

  • DIRK RASSCHAERT

    Die komt de eerste tijd niet los. Streng voor Italianen, strenger voor buitenlanders.

Lees meer