4 Twee maanden na zijn vertrek uit België, heeft Max Dienst een nieuwe job in Pattaya.
RV Facebook Twee maanden na zijn vertrek uit België, heeft Max Dienst een nieuwe job in Pattaya.

Belgische sterrenchef ging naar Thailand “om God te zoeken”. Nu is hij manager van stripclub

Amper twee maanden geleden liet de succesvolle Waalse sterrenchef en tv-kok Max Dienst (26) alles in ons land achter. “Ik ga God zoeken”, zei hij en vertrok naar Thailand. Twee maanden later heeft hij die nog niet gevonden. Hij heeft wel een nieuwe job en werkt als manager van een stripclub in Pattaya. “Ik heb geleerd dat een leven vol onthouding niets voor mij is”, zegt hij.

Maximilien Dienst (26) werkte samen met zijn vader in sterrenrestaurant Le pieds dans le plat in Marenne, in de provincie Luxemburg. Hij bekommerde zich vooral over de presentatie van de gerechten. In 2017 haalde het duo een Michelinster.
Ook op televisie had Max succes. Eerst als publiekslieveling van de kookwedstrijd Top Chefs, en later in zijn eigen kookprogramma Max & Fannie, een soort van Dagelijkse Kost dat werd uitgezonden op RTBF.

Maar twee maanden geleden meldde de kok dat hij nood had aan een break. Hij wilde zichzelf herbronnen. “Ik verlaat België en ga in Thailand God zoeken”, liet hij weten. Die heeft hij nog niet gevonden, maar hij heeft wel een nieuwe job. Hij is nu manager van de stripclub ‘Queen Club Agogo’ in Pattaya, een stad die bekendstaat als trekpleister voor sekstoerisme.

4 De stripteasebar Queen Club in het centrum van Pattaya.
RV screenshot Facebook De stripteasebar Queen Club in het centrum van Pattaya.

Enkel dansen

“Er zijn 90 meisjes per nacht”, vertelt hij aan Sudpresse. “Ik werk als manager van de stripclub.” Via een gemeenschappelijke kennis kwam de twintiger in contact met de eigenares van de club. Zij stelde hem voor een restaurant te openen. “Daar had ik geen zin in”, vertelt Max. “Ik was uit België vertrokken om iets totaal anders te doen.” 

4 In de club werken 90 danseressen, en Max Dienst moet ervoor zorgen dat ze zich goed voelen.
RV Facebook In de club werken 90 danseressen, en Max Dienst moet ervoor zorgen dat ze zich goed voelen.

Toen ze met een tweede voorstel kwam, hapte hij meteen toe. “Ik zorg dat de meisjes zich goed voelen. Ze moeten hier enkel dansen. Wat ze daarbuiten doen, is hun zaak.” En God? “Die heb ik nog niet gevonden. Maar ik heb wel al geleerd dat een leven vol onthouding niets voor mij is.” 

Naast zijn job als manager van de stripclub, houdt hij zich in Pattaya ook nog bezig met de menukaart van restaurant The Robin Hood. “Ik combineer twee jobs, zes dagen per week”, aldus Max.

4 De stripteasebar Queen Club in het centrum van Pattaya.
RV screenshot Facebook De stripteasebar Queen Club in het centrum van Pattaya.

40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eddy vermeir

    Misschien heeft hij het aards paradijs ontdekt!

  • Etienne Derycker

    Heeft god niet gevonden maar wel godinnen.

Lees meer