2 Yves V. (37) werd op vakantie in Vietnam beroofd van zijn spullen.
Shutterstock/RV Yves V. (37) werd op vakantie in Vietnam beroofd van zijn spullen.

Belgische toerist (37) ziet hotelkamer leeggeroofd tijdens vakantie: “Ik wil een compensatie”

Een Belgische toerist uit Bree is in Vietnam beroofd van zowat al zijn spullen. Die had hij nochtans veilig achtergelaten in zijn hotelkamer. “Ik wil een compensatie”, zegt Yves V. (37), die zijn nadeel op bijna 3.000 euro schat. Maar dat blijkt moeilijker dan verwacht.

Yves V. beleefde zijn kwalijk avontuur in Ho Chi Minh, de grootste stad van Vietnam. Op 18 oktober checkte hij in bij een hotel voor rugzaktoeristen. Hij zou er twee nachten verblijven. Maar na een slapeloze eerste nacht in een lawaaierige kamer, vroeg hij de ochtend erna om van kamer te veranderen. De toerist uit Limburg kreeg een andere kamer en verhuisde zijn spullen. Daarna trok hij met collega-toeristen de stad in.

Toen hij ‘s avonds naar zijn hotel terugkeerde, volgde een koude douche. Zijn kamer bleek bezet door twee andere toeristen. Zijn spullen waren spoorloos. Het ging om twee laptops, zijn paspoort en visum, belangrijke documenten en al zijn persoonlijke spullen. Volgens Yves V. goed voor een waarde van 70 miljoen Vietnamese Dong, iets meer dan 2.700 euro. De Belg stapte naar de politie. 

2 Na een uitstap in Ho Chi Minh keerde Yves terug naar zijn hotel (rechts). Zijn kamer bleek ingenomen door andere toeristen.
Shutterstock/Google Maps Na een uitstap in Ho Chi Minh keerde Yves terug naar zijn hotel (rechts). Zijn kamer bleek ingenomen door andere toeristen.

Foutje

In het hotel was blijkbaar een ‘foutje’ gebeurd. De ochtendreceptionist was de kamerwijziging vergeten door te geven aan de middagshift. Daarop werd de Belg zijn kamer opnieuw verhuurd, aan twee andere toeristen. 

Die kregen een bezoek van de politie en hun kamer en bagage werd gecontroleerd. Maar de politie vond geen bewijzen dat zij de spullen gestolen hadden. Het hotel was dus verantwoordelijk, en zou moeten opdraaien voor de kosten.

Compensatie

De Belg kon met aankoopbewijzen aantonen dat de twee laptops hem meer dan 1.750 euro gekost hadden, maar zoveel wilde het hotel niet betalen. Yves V. (37) ging dan maar akkoord toen het hotel voorstelde om meteen een compensatie van 1.170 euro te betalen.

Even later liet de receptionist hem echter weten “dat het hotel niet genoeg geld had om hem te betalen”, zo melden lokale media. “Ik ben erg teleurgesteld”, vertelde Yves, die intussen doorreisde naar Hải Phòng. “Ik ging akkoord met 1.170 euro, omdat ik toch iets nodig heb. Maar ik heb nog steeds niets gekregen.”

De politie probeert intussen met beelden van veiligheidscamera’s te achterhalen wie ervandoor ging met de Belg zijn spullen.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Emma Jacobs

    Elke laptop verliest onmiddelijk het grootste deel van zijn waarde vanaf het eerste moment dat je die aanschakelt. En waarom heb je er 2 nodig op reis? Vakantie zou net een periode moeten zijn om wat afstand te nemen van technologische snufjes....

  • Laurens Janssens

    Gebeurd overal.. het zelfde verhaal.. met eindreis, niet een verwisseling van kamer.. Maar ook straf verhaal.. 18j. Oud op eindreis met school naar Praag zeker 300 studenten op 1 nachtje de helft is beroofd van aardig wat cash en gsm's de vermoeden is: gas onder de deur te spuiten en voilla.. kan niet anders dan personeel geweest te zijn.. Hetzelfde in dit verhaal

Lees meer