Youssef Akantayou.
BELGA Youssef Akantayou.

Belgische twintiger in Frankrijk aan verwondingen bezweken

De 24-jarige Youssef Akantayou uit Tamines, een deelgemeente van Sambreville (provincie Namen), is overleden. De man verdween afgelopen vrijdag en werd maandagavond zwaar verbrand aangetroffen nabij van zijn uitgebrande wagen op een snelwegparking langs de A9 in de buurt van het Franse Narbonne.

De twintiger is in een ziekenhuis in het Zuid-Franse Montpellier aan zijn verwondingen overleden, bevestigt de procureur des Konings van Namen Vincent Macq. Tegen het eind van de week zal een autopsie plaatsvinden.

80 à 90 procent brandwonden
De procureur had gisteren tijdens een persconferentie gezegd dat de jonge man in het zuiden van Frankrijk nabij zijn wagen aangetroffen was, met brandwonden over 80 à 90 procent van zijn lichaam. Zijn gsm werd in de buurt teruggevonden, zonder SIM-kaart.

Akantayou werd naar een ziekenhuis overgebracht en in een kunstmatige coma gebracht, maar is overleden. De procureur werd deze ochtend op de hoogte gebracht, maar wilde eerst de familie van het slachtoffer op de hoogte brengen.

De politie van Sambreville ontvangt inmiddels nog steeds getuigenissen, om het Belgische luik van de zaak op te helderen. Er wordt geen enkele piste bevoordeeld. "Het accidentele scenario blijft nog steeds mogelijk, maar het is slechts een van mogelijke scenario's", aldus de procureur.

Lees meer