De olietanker 'Happy Lady' werd bestormd voor de kust van Kameroen.
vesselfinder De olietanker 'Happy Lady' werd bestormd voor de kust van Kameroen.

Bemanning Griekse tanker ontvoerd na gewapende bestorming bij Kameroen

 Acht leden van de bemanning van een Griekse olietanker zijn vanmorgen ontvoerd toen “gewapende individuen” hun schip, dat in de haven van de Kameroense stad Limbe lag, aanvielen. Dat melden de Griekse autoriteiten.De tanker telde een bemanning van 28 mensen.

Het Griekse ministerie van Scheepvaart zei dat de tanker 'Happy Lady' twee zeemijlen verwijderd was van de haven van Limboh in Kameroen toen het schip werd bestormd door gewapende personen. Vijf Grieken, twee Filipijnen en een Oekraïner werden gekidnapt. Nog een Grieks bemanningslid raakte gewond, zei het ministerie. 

“Minister van Koopvaardij Yannis Plakiotakis werd op de hoogte gebracht en volgt de zaak op de voet met de minister van Buitenlandse Zaken en de rederij van het schip”, aldus het Griekse ministerie van Koopvaardij in een mededeling.

Aanvallen op schepen en ontvoeringen in ruil voor losgeld komen wel vaker voor in de Golf van Guinee, langs de westkust van Afrika. Piraten kapen soms gedurende meerdere dagen schepen, zodat ze de opslagruimtes kunnen plunderen. Ze vragen dan vaak grote sommen geld om de bemanningsleden weer vrij te laten.

In november kaapte een gewapende groep al een andere Griekse tanker voor de kust van de Togolese hoofdstad Lomé, en gijzelde vier bemanningsleden. Drie van hen werden op 13 december vrijgelaten, de vierde stierf in gevangenschap. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    Waarom stuurt men geen gewapende marineschepen om de andere schepen te beschermen???

Lees meer