Zaterdag werden drie bemanningsleden gevonden in een reddingsboot.
AFP Zaterdag werden drie bemanningsleden gevonden in een reddingsboot.

Bemanningslid sleepboot Bourbon Rhode dood teruggevonden, tien anderen nog vermist

Een bemanningslid van de sleepboot Bourbon Rhode die zonk in de Atlantische Oceaan, is dood teruggevonden. De zoektocht naar tien andere bemanningsleden gaat voort, heeft de eigenaar van het schip vandaag aangekondigd. 

De Bourbon Rhode, die onder Luxemburgse vlag voer, zonk donderdag in de Atlantische Oceaan door een lek. Het schip bevond zich op 1.200 zeemijl (2.222 km) van Martinique en op zo’n 60 zeemijl (111 km) ten zuidoosten van het oog van orkaan Lorenzo. Het had 14 bemanningsleden aan boord.

Zaterdag werden drie bemanningsleden, van wie twee Oekraïners, gevonden in een reddingsboot. "Het lichaam van de vermiste matroos werd vandaag gelokaliseerd door een van de vliegtuigen die aan de zoekactie deelnamen, en kon worden geborgen door een van de vijf schepen die kwamen helpen", zei Bourbon in een verklaring. De identiteit van het bemanningslid wordt op vraag van de familie niet vrijgegeven.

"De reddingsoperaties gaan voort om de andere teamleden terug te vinden", aldus Bourbon, dat toevoegde dat de Franse en Amerikaanse autoriteiten hiervoor de grote middelen inzetten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer