Illustratiefoto.
AP Illustratiefoto.

Bende huurmoordenaars opgerold in Spanje en Nederland

De Spaanse politie heeft in samenwerking met Nederlandse collega's een bende huurmoordenaars opgepakt die voornamelijk in Nederland actief was. Zes verdachten van zeker tien moorden zijn in Spanje en Nederland gearresteerd. Het gaat volgens de politie in Spanje om "een van de meest actieve bendes huurmoordenaars".

Directe aanleiding voor de gezamenlijke operatie van de Spaanse en Nederlandse autoriteiten was de moord op Abdelhadi Yaqout, lokaal bekend als ‘Marco’, in januari 2019 in Marbella. De Spanjaard van Marokkaanse origine leidde aan de Spaanse zuidkust een jetsetbestaan. Hij had meerdere succesvolle horecazaken, maar zat ook diep in de internationale drugshandel.

Het onderzoek naar deze moord zette de politie op het spoor van de bende. Die pleegde moorden op bestelling voor verscheidene criminele organisaties. Twee aanhoudingen vonden plaats in Nederland, de anderen werden in Spanje gearresteerd nadat ze daar vanuit Nederland waren aangekomen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer