Bergamo is waarschijnlijk de gevaarlijkste plek ter wereld nu: “Er is overal verdriet”

Italië wordt van alle landen ter wereld het zwaarst getroffen door Covid-19. Bijna 5.500 mensen zijn er al gestorven - met een sprong van 651 nieuwe sterfgevallen sinds gisteren. In de noordelijke regio Lombardije ligt het huidig epicentrum van de coronacrisis: Bergamo. Mensen sluiten zich er al weken op, maar de angst om besmet te raken, verdwijnt daarmee niet.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het huidig epicentrum van de epidemie is de Italiaanse stad Bergamo. Waarschijnlijk is dit nu de gevaarlijkste plek ter wereld. Er stierven al meer mensen aan het virus dan eender waar. Het historisch stadje is bijna volledig verlaten en op slot. Er hangt een algemeen gevoel van angst. “Vrienden en familie langzaam zien sterven, zien hoe mensen niet kunnen worden gered: da’s hartverscheurend”, getuigt een eenzame passant.

Voorzichtig, met mondmaskers, komen enkele mensen samen aan het stadhuis. Ze komen de namen van hun gestorven familieleden registreren. De meerderheid van de sterfgevallen in Bergamo bestaat uit oudere mensen. Serena en Michele zijn 73 en komen voor het eerst sinds lang wat zonnestralen meepikken. Ondanks hun voorzichtigheid zijn ook zij bang: “We maken ons zorgen omdat we in een gebied zitten waar de verspreiding en dodentol nu nog oplopen.”

De begrafenisondernemers in de stad kunnen het aantal aanvragen amper bijhouden. In heel Italië zijn al bijna 5.500 mensen overleden.

Bergamo
SKY Bergamo

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gunter Verleyen

    Waar is de NATO ? je gaat me toch niet zeggen dat de legers in Europa geen mobiele ziekenhuizen kunnen ontplooien en met hun medisch personeel de burger-ziekenhuizen kunnen bijstaan, gasmaskers hebben ze genoeg

  • hamdaoui tarik

    Die voetbal wedstrijd tussen atalanta en Valencia had nooit mogen plaat vinden dat was de grote vergissing.

Lees meer