Bernie Sanders werd miljonair door de verkoop van zijn boeken.
AFP Bernie Sanders werd miljonair door de verkoop van zijn boeken.

Bernie Sanders verdiende miljoenen aan zijn boeken

De Democratische senator Bernie Sanders (77) heeft de afgelopen drie jaar meer dan 2,5 miljoen dollar verdiend. Dat blijkt uit zijn belastingaangiften die hij heeft openbaargemaakt. De linkse kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 zet zich doorgaans af van de rijken, die in zijn ogen te veel macht bezitten.

Sanders en zijn vrouw Jane hadden in 2018 een gezamenlijk bruto-inkomen van meer dan 560.000 dollar. Het jaar daarvoor was het gezamenlijk inkomen ruim 1,1 miljoen en in 2016 ongeveer 1 miljoen dollar. Een groot deel daarvan verdiende het stel met de verkoop van de boeken die Sanders schreef na zijn gooi naar het presidentschap in 2016.

De senator gaf eerder al toe dat hij miljonair is, maar excuseerde zich daar niet voor. “Als je een bestseller hebt geschreven, kan je ook miljonair worden”, zei hij tegen The New York Times.

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel Tichmann

    Bernie Sanders zg "bestseller" is lachwekkend; "Onze Revolution,” 300.000 hardcover exemplaren verkocht aan Universiteiten en Bibliotheken. "Samen Sterker:. Een blauwdruk voor de Toekomst van Amerika” Een bescheiden 10.000 exemplaren in paperback verkocht, volgens Nielsen BookScan book-sales tracker. Neem bv, J. K. Rowling verkocht 500 miljoen boeken van "Harry Potter and the Philosopher's Stone" in de eerste aflevering.

  • Jacques-Philippe Leclerc

    Kapitalisme heeft altijd nog steeds een zeer goede naam, en meestal is dat vanwege economische vooruitgang. Want wat is er eigenlijk mis met een vrije transactie tussen twee partijen? Als deze vrij is zullen beide partijen er voordeel aan hebben. Via de vrije markt dienen wij anderen door ons eigenbelang te dienen.Vandaar is het kapitalisme de grote overwinnaar van de ideologische strijd in deze 21ste eeuw. Want de bevolking heeft genoeg van linksdenkende eeuwige armoede en ellende.

Lees meer