Betrapt: man steelt schaamteloos geld van Thaise vrouw

Pratumrat Maymum deed haar inkopen in de ‘Friendship Supermarket’ in de Thaise stad Pattaya. Een uur nadat ze weer thuis was, ontdekte de jonge vrouw dat ze twee briefjes van 1.000 baht (2.000 baht is ongeveer 56,50 euro) kwijt was. Op de bewakingsbeelden in de supermarkt was te zien hoe een blanke man, vermoedelijk een toerist, er met haar geld vandoor ging.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op de camerabeelden aan de kassa van de supermarkt is te zien hoe de vrouw de briefjes laat vallen. De man achter haar, de politie denkt dat het om een toerist gaat, ziet de briefjes vallen en besluit niets te zeggen. Zodra hij kan, zet hij zelfs zijn voet op de briefjes zodat Maymum ze niet meer kan opmerken.

Wanneer de vrouw wegloopt met haar boodschappen, raapt hij de briefjes nonchalant op. “Nadat ik de beelden zag, was ik erg boos”, vertelt Maymum. “Het was duidelijk zijn bedoeling het geld te stelen. De werknemers van de supermarkt zeggen dat hij er regelmatig komt winkelen dus ik denk dat hij hier ergens in de buurt verblijft. Het kan een klein bedrag lijken voor sommigen, maar voor mij is het veel geld.”

De politie is op zoek naar de man en de video werd vrijgegeven in de hoop dat iemand de man herkent.

KameraOne