4
Screenshot YouTube

Bewakingsvideo toont hoe zelfmoordterrorist met rugzak binnenwandelt bij kerkdienst

Bijna twee dagen na de aanslagenreeks op Sri Lanka waarbij ongeveer 300 mensen om het leven zijn gekomen, duikt een bewakingsvideo op waarop een van de zelfmoordterroristen is te zien. 

De man draagt een grote rugzak en loopt aan het eind van de mis de St. Sebastiaan-kerk in de stad Negombo binnen. Bij de daaropvolgende explosie kwamen minstens 67 kerkgangers om het leven.

De Indiase tv-zender TV9 zond de beelden vandaag uit. Een man die de grote drukte wou ontlopen, naar een andere mis trok  en heel even  oog in oog stond met de latere zelfmoordterrorist,  sprak eerder vandaag een “jeugdig en onschuldig” uitziende jonge dertiger.

4
AP
4
AP
4 Locaties aanslagen Sri Lanka, met onder andere plaatsbepaling kerk St. Anthony's Shrine in buitenwijk Kochchikade.
ANP Graphics Locaties aanslagen Sri Lanka, met onder andere plaatsbepaling kerk St. Anthony's Shrine in buitenwijk Kochchikade.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Anja Andries

    Die voorste man met zijn handen overeen is ook de enigste die naar rechts kijkt inneens op het laatste van het filmpke??Ik heb het enkele keren herspeeld en vind het zeer raar uit het niets kijkt hij inneens richting aanslagpleger op moment dat hij binnen gaat

  • Gerreke Van Bovendaele

    @Joan, Terroristen zijn gewelddadige extremisten. Ze komen overal voor, in alle religies en in alle niet-religieuze modellen.

Lees meer