Photo News

Bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet in Den Haag bekogeld met vuurwerk, ook ramen ingegooid

Een bijeenkomst van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in een pand in de Beatrijsstraat in Den Haag is vanavond hevig verstoord. Het gebouw zou door aanhangers van Zwarte Piet met vuurwerk zijn bekogeld, ook werden ramen ingegooid. Vier mensen zijn aangehouden, de politie sluit meer arrestaties niet uit.

Het zou gaan om een confrontatie tussen anti- en pro-zwarte pietenclubs. Een aantal aanwezigen heeft het bestormde gebouw onder politiebegeleiding verlaten. De Beatrijsstraat werd door de politie direct met lint afgezet. In de buurt van het Zuiderpark waren veel agenten op de been. Ook werd er een politiehelikopter ingezet.

Advocaat Jelle Klaas die bij de bijeenkomst aanwezig was om namens het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) en Public Interest Litigation Project (PILP) ‘een praatje’ te geven over het recht op protest twittert: ‘Ruimte werd net aangevallen. Vuurwerk en ruiten ingegooid. Kennelijk is er een groep in Den Haag nogal tegen de vrijheid van meningsuiting en vergadering...’

New Urban Collective plaatste op Twitter foto's van een auto van één van de leden van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet. ‘Pro-pieten hebben tijdens bijeenkomst van KOZP met vuurwerk het pand geprobeerd in te stormen. Politie was net op tijd ter plaatse. Dit was de auto van Mitchell... Dit voor een “onschuldig kinderfeestje”.’

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Roger Deprez

    De piet is altijd zwart geweest en de kinderen zijn altijd heel blij en gelukkig geweest, wat is dan het probleem. Een aantal herrieschoppers die zich groot willen voor doen, maar in werkelijkheid een bende onnozelaars.

  • Luc de Wolf

    Geweld moet altijd ten strengste veroordeeld worden, maar wie is in deze de onverdraagzame ?

Lees meer