2 Enkele dodelijke slachtoffers worden begraven in de Bronx te New York. (09/04/2020)
AP Enkele dodelijke slachtoffers worden begraven in de Bronx te New York. (09/04/2020)

Bijna 1.800 coronadoden gemeld op dag tijd in VS

In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur 1.783 overlijdens gemeld vanwege het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins-universiteit. Volgens expert en regeringsadviseur Anthony Fauci is het aantal mensen in de Amerikaanse ziekenhuizen wel sterk afgenomen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de VS zijn nu al 16.478 mensen omgekomen door het coronavirus. Zo worden de VS het op één na zwaarst getroffen land door de pandemie, na Italië. Dinsdag en woensdag telde het land nog bijna 2.000 doden op 24 uur tijd. In totaal zijn in de VS al meer dan 460.000 bevestigde coronabesmettingen geregistreerd. Zo is het land goed voor een kwart van alle bevestigde bevallen wereldwijd. 

Expert en adviseur van de coronataskforce Anthony Fauci zei donderdag wel tijdens de dagelijkse persbriefing over het coronavirus dat het aantal mensen dat door het virus is het ziekenhuis is opgenomen "dramatisch" is gedaald. "Het is op vlak van overlijdens een slechte week. In feite lijken we elke dag opnieuw af te stevenen op een recordaantal doden", zei hij. "Op hetzelfde moment zien we echter ook een dramatische afname van het aantal hospitalisaties. Wat we aan het doen zijn, werkt."

2 Automobilisten wachten bij een drive-in coronatestlocatie in Westminster, Californië (08/04/2020)
EPA Automobilisten wachten bij een drive-in coronatestlocatie in Westminster, Californië (08/04/2020)

New York

Ook in New York, de zwaarst getroffen Amerikaanse staat, lijkt de situatie zich wat te stabiliseren. In de afgelopen 24 kwam daar opnieuw een recordaantal mensen om het leven (+799), maar het aantal nieuwe opnames in ziekenhuizen is nog nooit zo laag geweest, aldus gouverneur Andrew Cuomo. In New York kwamen al meer dan 7.000 mensen om het leven.

President Donald Trump zei tijdens de persbriefing dat hij ervan overtuigd is dat de pandemie op haar hoogtepunt is gekomen. Ook verklaarde hij dat de VS al meer dan 2 miljoen coronatests hebben uitgevoerd, "een belangrijke mijlpaal". "We hebben het beste testsysteem ter wereld", zei hij ook. Gouverneurs van verschillende staten vinden echter dat er nog meer getest zou moeten worden.

Lees ook: 

Coronadoden krijgen massagraf op New Yorks eiland (+)

WHO slaat keihard terug naar Trump: “Gebruik coronacrisis niet om politiek te scoren als je niet nog meer lijkzakken wil”

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel Tichmann

    Iedereen blijft schreeuwen; "1.800 coronadoden gemeld op dag tijd in VS". Terwijl België heeft 260 coronadoden p/100.000 mensen. Terwijl de VS heeft maar 56 coronadoden p/100.000 mensen. Zweden heeft ook meer doden (69) p/100.000 mensen dan de VS. Trump doet het goed, zéér goed!!

  • Erwin Van Roy

    Jean Conny en Jozef van vaerenbergh anders eens de cijfers van New York alleen te vergelijken met België dat heeft evenveel inwoners en daar alleen is het dodental om en bij de 5000. En in de VS gaan heel veel mensen niet naar ziekenhuis. Net zoals veel lànden tellen ze alleen de doden in het ziekenhuis. Hier tellen ze alle doden. Eric Corten in de EU leven bijna 200 miljoen mensen meer dan is de VS

Lees meer