2 Jeffrey Epstein
REUTERS Jeffrey Epstein

Bill Clinton “wist niets” van “verschrikkelijke misdaden” van Jeffrey Epstein

De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton heeft in een officiële verklaring afstand genomen van de “verschrikkelijke misdaden” waarvan de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein wordt beschuldigd. De 66-jarige Epstein is aangeklaagd voor seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes tussen 2002 en 2005. Bij een huiszoeking zijn honderden en misschien wel duizenden naaktfoto’s aangetroffen. Volgens aanklagers gaat het vermoedelijk om foto’s van minderjarige meisjes.

In de tot dusver verzegelde schikkingsdocumenten worden verschillende namen genoemd van mogelijke medeplichtigen van Epstein. Zo zouden onder anderen de namen van Woody Allen, Kevin Spacey en prins Andrew in het zwarte notitieboekje van Epstein staan. Zij waren een of meerdere keren te gast op Epsteins privé-domein St. James, een van de Maagdeneilanden.

Ook Bill Clinton zou volgens passagiersgegevens ruim twintig keer zijn mee gevlogen met de ‘Lolita Express’, zoals het privévliegtuig van Epstein werd genoemd. “President Clinton weet niks van de verschrikkelijk misdaden die Epstein in het verleden heeft toegegeven en van de recente beschuldigingen”, zo schrijft zijn woordvoerder Angel Urena in een verklaring. “Hij is in totaal slechts vier keer meegevlogen, één keer naar Europa, één keer naar Azië en twee keer naar Afrika, allemaal in het kader van zijn stichting. 

2 De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton
REUTERS De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton

Volgens Urena publiceerde Clinton het statement omdat er op televisie en sociale media “onnauwkeurige” geruchten circuleerden. Er werd beweerd dat de voormalige president aanwezig is geweest op het privé-eiland van Epstein in de Caraïben. “Hij had een ontmoeting met Epstein in zijn bureau in Harlem in 2002 en rond diezelfde tijd ontmoetten ze elkaar kort op het appartement van Epstein in New York”, klinkt het nog. Daar zouden een staflid en een veiligheidsagent aanwezig geweest zijn.

Clinton heeft in meer dan tien jaar niet meer met Epstein gesproken en is nooit naar Little St. James Island, de ranch van Epstein in New Mexico, of naar zijn woning in Florida geweest, besluit Urena. 

Zware straf ontlopen 

Ook de huidige minister van Werkgelegenheid Alexander Acosta wordt in verlegenheid gebracht door de affaire Epstein. Acosta regelde destijds dat Epstein schuld bekende in twee aanklachten wegens prostitutie waardoor hij een veel zwaardere straf wegens het misbruik van minderjarige meisjes ontliep. Die overeenkomst werd geheimgehouden voor de slachtoffers in de misbruikzaak.

Volgens de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, was Acosta “als procureur-generaal verantwoordelijk voor een onredelijke overeenkomst met Epstein. Dit was bekend bij de president toen hij hem aanstelde in zijn kabinet”, meldt Pelosi via Twitter. Zij vindt dat de minister moet aftreden. 

Kinderporno 

Bij een huiszoeking bij miljardair Jeffrey Epstein in New York zijn honderden en misschien wel duizenden naaktfoto’s aangetroffen. Volgens aanklagers gaat het vermoedelijk om foto’s van minderjarige meisjes.

Epstein zit sinds afgelopen weekend vast. Hij wordt verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes, tussen 2002 en 2005. Epstein zou zijn slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt waarna hij seks met ze had. Ook betaalde hij hen om nieuwe meisjes te rekruteren. Sommige meisjes waren pas dertien jaar oud.


Tien jaar geleden ontliep Epstein nog een mogelijk levenslange gevangenisstraf voor een soortgelijke aanklacht door een deal te sluiten met de openbaar aanklager in Florida. Uiteindelijk zat hij 13 maanden vast.

28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Goris

    In hogere kringen heerst er een andere moraal. En dat zal wel niet verschillend zijn bij de Democrats als de Liberals. Of gaan we selectief naief zijn?

  • vermeulen elisabeth

    Men vergeet te vertellen dat Trump Epstein uit zijn resort Mar a Lago heeft gegooid na aanklacht van een medewerker zijn veertienjarige dochter dochter, die door Epstein werd lastiggevallen. Trouwens Clinton heeft volgens de flight gegevens van de Lolita express maar liefst 26 keer met Eptein meegevlogen zelfs herhaalde keren zonder Clintons security guards

Lees meer