Wrakstukken van het toestel van Ethiopia Airlines dat neerstortte in Ethiopië
AFP Wrakstukken van het toestel van Ethiopia Airlines dat neerstortte in Ethiopië

Boeing belooft 100 miljoen dollar steun aan families van slachtoffers van crashes met 737 MAX-vliegtuigen

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zal de komende jaren in totaal 100 miljoen dollar (bijna 89 miljoen euro) vrijmaken voor steun aan de families van de slachtoffers van de twee crashes met 737 MAX-vliegtuigen, waarbij in totaal 346 doden vielen. 

Het geld zal gebruikt kunnen worden om onderwijs te betalen, de dagelijkse uitgaven te bekostigen en om de schade te vergoeden die de getroffen families leden, aldus Boeing in een persbericht. Er zullen ook lokale projecten mee bekostigd worden en projecten om de economische ontwikkeling in de getroffen gemeenschappen te stimuleren.

Het geld zal over meerdere jaren vrijgemaakt worden. Boeing zal later meer details geven over de steun, waarvoor het wil samenwerken met lokale overheden en ngo's.

De hele vloot van Boeing 737 MAX-vliegtuigen ligt sinds midden maart wereldwijd aan de ketting, nadat op enkele maanden tijd twee toestellen neergestort waren, in Indonesië en Ethiopië.

Bekijk ook: ‘Piloot confronteerde Boeing met het kapotte systeem’

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    Ervan uitgaande dat de dood of verwonding van de passagier binnen de reikwijdte van artikel 17 valt, heeft het Verdrag van Montreal een tweeledig systeem voor herstel. Voor levensvatbare claims is de luchtvaartmaatschappij automatisch aansprakelijk voor bewezen schade tot artikel 113.100 Speciale trekkingsrechten (SDR), die vandaag ongeveer $170.000 bedraagt. $170.000 is de maximale uitbetaling...

  • Nico Robert Van Bocxlaer

    100miloen per slachtoffer lijkt me gepaster

Lees meer