.
Twitter .

Boeing excuseert zich voor dodelijke crashes 737 MAX: “Sorry voor alle verloren levens”

Vliegtuigbouwer Boeing excuseert zich na twee dodelijke crashes met Boeing 737's MAX. “Sorry voor alle verloren levens”, zegt hun CEO op Twitter. 

Daarnaast geeft de CEO toe dat een fout in de software van de vliegtuigen heeft bijgedragen aan de twee vliegtuigrampen. “Het MCAS-systeem is in de twee gevallen foutief geactiveerd. De geschiedenis van onze industrie toont dat de meeste ongevallen ontstaan omwille van een keten van gebeurtenissen, en dat is ook hier het geval”, zegt Muilenburg nog. Afgelopen maand kwamen 157 mensen, onder wie ook een Belgische vrouw, om het leven toen een toestel van Ethiopian Airlines neerstortte in Ethiopië. Amper vijf maanden geleden gebeurde hetzelfde met een 737 van het Indonesische Lion Air. Toen stierven er 189 mensen.

Eerder vandaag raakte bekend dat de ouders van de Amerikaanse Samya Stumo (24) Boeing aanklagen voor ‘dood door nalatigheid’. Ze houden de vliegtuigbouwer verantwoordelijk voor de crash in maart, waarbij behalve Samya ook alle overige 156 inzittenden om het leven kwamen. En daar blijft het niet bij: ook de families van de Keniaanse slachtoffers maken zich klaar om gezamelijk klacht in te dienen tegen Boeing.

26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • mich lee

    Boeing zal wel overleven. De VS klaagt dat Airbus staatssteun zou krijgen terwijl Boeing wordt gesubsidieerd door opdrachten van de NASA die te duur betaald worden en niet eens opgeleverd worden, net zoals opdrachten voor de Amerikaanse luchtmacht. Peperduur, maar ze komen de opgelegde termijnen en afspraken niet na. Als ze ook de NASA moeten terugbetalen en een schadevergoeding moeten betalen is het wel gedaan met Boeing.

  • Sobek Wessels

    Als deze Woorden Echte spijt moeten laten zien Mag je nog veel oefenen ! Geef alle slachtoffers en hun nabestaanden 1 miljoen euro schadevergoeding en excuses in plaats van de nabestaanden naar de rechters te laten stappen om Hun recht te krijgen ?

Lees meer