.
Twitter .

Boeing excuseert zich voor dodelijke crashes 737 MAX: “Sorry voor alle verloren levens”

Vliegtuigbouwer Boeing excuseert zich na twee dodelijke crashes met Boeing 737's MAX. “Sorry voor alle verloren levens”, zegt hun CEO op Twitter. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Daarnaast geeft de CEO toe dat een fout in de software van de vliegtuigen heeft bijgedragen aan de twee vliegtuigrampen. “Het MCAS-systeem is in de twee gevallen foutief geactiveerd. De geschiedenis van onze industrie toont dat de meeste ongevallen ontstaan omwille van een keten van gebeurtenissen, en dat is ook hier het geval”, zegt Muilenburg nog. Afgelopen maand kwamen 157 mensen, onder wie ook een Belgische vrouw, om het leven toen een toestel van Ethiopian Airlines neerstortte in Ethiopië. Amper vijf maanden geleden gebeurde hetzelfde met een 737 van het Indonesische Lion Air. Toen stierven er 189 mensen.

Eerder vandaag raakte bekend dat de ouders van de Amerikaanse Samya Stumo (24) Boeing aanklagen voor ‘dood door nalatigheid’. Ze houden de vliegtuigbouwer verantwoordelijk voor de crash in maart, waarbij behalve Samya ook alle overige 156 inzittenden om het leven kwamen. En daar blijft het niet bij: ook de families van de Keniaanse slachtoffers maken zich klaar om gezamelijk klacht in te dienen tegen Boeing.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer