Eén van de laatste vluchten met een Boeing 737 Max 8 van American Airlines , op 12 maart van dit jaar.
REUTERS Eén van de laatste vluchten met een Boeing 737 Max 8 van American Airlines , op 12 maart van dit jaar.

Boeing houdt 737 MAX-toestellen zeker nog tot november aan de grond

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines houdt haar Boeing 737 Max-vliegtuigen opnieuw twee maanden langer aan de grond, tot begin november. Dat heeft het bedrijf vandaag aangekondigd.

Eerder was aangekondigd dat alle vluchten met de Boeing 737 Max geannuleerd werden tot 3 september. Dat is nu verlengd tot 2 november. Volgens de maatschappij komt de maatregel neer op zo’n 115 annuleringen per dag.  Of de toestellen daarna wel weer de lucht in kunnen is nog onduidelijk.

De vloot van 737 MAX-toestellen wordt al sinds midden maart overal ter wereld aan de grond gehouden. Dat gebeurde na twee ongevallen in enkele maanden tijd. Op 29 oktober stortte een Boeing 737 MAX van de Indonesische maatschappij Lion Air neer in de Zee van Java, waarbij 189 personen om het leven kwamen. Op 10 maart stortte een toestel van Ethiopian Airlines neer met 157 personen aan boord.

Boeing heeft naar eigen zeggen een update van de toestellen klaar. Voor de vliegtuigen opnieuw de lucht in mogen, moet de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA het licht nog op groen zetten. American Airlines zegt in een mededeling dat het er vertrouwen in heeft dat de software-update, samen met de nieuwe trainingen die Boeing aan het ontwikkelen is, ertoe zal leiden dat de toestellen nog dit jaar opnieuw zullen vliegen.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • victor vandesande

    Airbus kan zijn pret niet op denk ik.

  • Febe Chapin

    De vraag is of ze na dit fiasco nog wel ooit gaan mogen vliegen. Ik heb een gevoel dat ze gaan verdwijnen in de geschiedenis boeken en in schoolboeken over hoe het niet moet.

Lees meer