6 Favela da Providência, Rio de Janeiro.
Valda Nogueira Favela da Providência, Rio de Janeiro.

Exclusief voor abonnees

Bolsonaro wil geweld met geweld bestrijden in favela’s. “Ze sturen het leger de heuvels op, maar we hebben nog steeds geen riolering of crèches”

De Braziliaanse nieuwe extreemrechtse president Jair Bolsonaro is van plan om de criminaliteit in de favela’s in Rio de Janeiro uit te roeien. Maar politiegeweld heeft daar tot nu toe geen oplossing gebracht.

Alan da Silva weet niet hoe de presidentskandidaten heten, hij weet alleen dat een van hen van plan is om nog meer militairen en politie de favela’s in te sturen. “Een slecht plan”, zegt de voormalig drugsdealer terwijl hij een blikje cola opentrekt. “Dan verlies ik nog meer vrienden.” Hij maakt zich geen illusies over de toekomst. “Deze oorlog houdt nooit op.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Vandekerckhove

    Ik wist het , ze weten het hier weten wat daar moet gedaan worden ,waarom zoekt brazilie geen president in vlaanderen ? Hier hebben ze verstand ervan .

  • Marc Verschaeren

    Crèches waren hier ook niet 60 jaar geleden , toen was B top land om in te leven . Is dat de maatstaf , een hok waar je je kinderen kunt droppen ?.

Lees meer