19
AFP

Bondi Beach dicht omdat strandgangers maatregelen niet respecteren: zo zien we het bekende strand in Sydney anders nooit

Ook Australië kampt met mensen die de maatregelen van de overheid in verband met het coronavirus aan hun laars lappen. Australische autoriteiten hebben daarom het bekende strand Bondi Beach in Sydney zaterdag gesloten voor publiek.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Australische overheid heeft inwoners gevraagd anderhalve meter afstand te houden om verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook mogen bij bijeenkomsten maximaal vijfhonderd mensen aanwezig zijn.

Op foto's die vrijdag op internet werden verspreid, is te zien dat het druk was op Bondi Beach en bezoekers maar weinig gehoor gaven aan de coronarichtlijn van de regering. Het was 34 graden en heel wat mensen zochten verkoeling op het strand en in het water.

19
EPA

De autoriteiten in Sydney hebben het strand daarop voorlopig gesloten. Mogelijk wacht andere stranden in het land hetzelfde lot, liet een regeringswoordvoerder weten.

"Als je je niet aan deze regels houdt, breng je niet alleen jezelf, maar ook andere Australiërs in gevaar", zei gezondheidsminister Greg Hunt over de strandgangers op Bondi Beach. "We moeten de beste versie van onszelf zijn." Volgens ooggetuigen verzamelden de mensen daarna massaal in cafés en restaurants.

In Australië zijn 877 gevallen van het coronavirus bekend. Zeven mensen zijn tot nu toe overleden.

19 Omdat strandgangers zich niet aan de richtlijnen hielden, werd het beroemde Bondi Beach afgesloten voor het publiek.
EPA Omdat strandgangers zich niet aan de richtlijnen hielden, werd het beroemde Bondi Beach afgesloten voor het publiek.
19 Iedereen moest het strand verlaten.
EPA Iedereen moest het strand verlaten.
19
EPA
19
EPA
19
EPA
19
EPA
19
EPA
19
EPA
19 Zo zag het strand eruit voor de sluiting.
EPA Zo zag het strand eruit voor de sluiting.
19
EPA
19
EPA
19
EPA
19
EPA
19
EPA
19
EPA
19
EPA
19
EPA

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Verbrugge

    Blijkbaar is het coronavirus warmtebestendig. Ik had gehoopt dat beestje in zijn eigen sop te roosteren komende zomer.

  • Christian Deckers

    Zijn ze daar dat brandje van laatst al vergeten misschien? of was dat toch wel degelijk maar dagelijkse kost voor hen en waren wij degenen die dat erg moesten vinden? Problemen heeft die geweldige Australische voorbeeldmaatschappij duidelijk niet!

Lees meer