De Britse premier Boris Johnson.
REUTERS De Britse premier Boris Johnson.

Boris Johnson: “Britten zijn dikker dan meeste Europeanen”

De Britse premier Boris Johnson erkent dat overgewicht onder Britten vaker voorkomt dan bij andere Europeanen. Johnson zei maandag in een radio-interview dat hij vindt dat er iets moet worden gedaan aan de obesitas in het Verenigd Koninkrijk.

“Ik heb altijd een erg tolerante kijk gehad op overgewicht”, zei de premier, “maar als je naar de statistieken kijkt en naar de druk op de zorg, ben ik bang dat we aanzienlijk dikker zijn dan mensen in andere Europese landen, behalve dan de Maltezen om een of andere reden.”

Johnson voegde toe dat hij de obesitas onder Britten een reëel probleem vindt. “Iedereen weet dat dit lastig is, maar ik denk dat we dit moeten benoemen.” 

Zelf zegt de premier flink te zijn afgevallen nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Johnson, die bekendstaat om zijn soms excentrieke optredens, zei zondag in een interview met de krant Mail on Sunday dat hij zich inmiddels zo fit als een hoentje voelt, en drukte zich een aantal keer op om dat te bewijzen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Obi Williams

    Ik ben 30kg afgevallen sinds de begin van de coronacrisis

  • Kevin Cunningham

    Ik was hier in België voor het eerst in 1980 en toen was het gemakkelijk on een Engelsman te herkennen, we waren namelijk dunner als de gemiddlede Belg. Nu is het andersom.

Lees meer