2
EPA

Bosbranden in Australië mogelijk aangestoken door tieners

De bosbranden die woeden in de Australische deelstaat Queensland zijn vermoedelijk veroorzaakt door een 12-jarige jongen. De politie hoort ook twee 14-jarige meisjes, die mogelijk verantwoordelijk zijn voor branden bij de plaats Gold Coast. In totaal zijn honderden mensen uit het gebied gevlucht.

Door de sterke wind en lage luchtvochtigheid heeft de brandweer moeite met het blussen van de branden. In totaal gaat het om ongeveer 140 vuurhaarden, die inmiddels duizenden hectare land hebben verwoest.

De jongen zou doelbewust een opslagplaats in brand hebben gestoken, waardoor de bosbranden zijn ontstaan. "Mensen kunnen hierdoor sterven", verklaarde een politieagente. "Daarnaast worden gebouwen en huizen verwoest." In totaal zouden er inmiddels 84 huizen getroffen zijn. Zeker vierhonderd bewoners van het gebied zijn opgevangen in evacuatiecentra.

De jongen is vrijgelaten, maar blijft wel verdachte. Onbekend is of de twee meisjes nog worden vastgehouden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
2
EPA

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ann Van Damme

    Een verdachte van bosbranden, dus een mogelijke pyromaan, vrijlaten? Ge moet zot zijn.

  • CHRIS DE BRUYN

    Hoe achterlijk zen de mensen toch ? Tieners : natuur verwoest en ontelbaar dode dieren en dierenleed ! Zie koala mama en haar baby !!!!! Denken vr je act !!!!!!!!

Lees meer