3 Enkele boze demonstranten wachtten Johnson op, maar die daagde uiteindelijk niet op.
AFP Enkele boze demonstranten wachtten Johnson op, maar die daagde uiteindelijk niet op.

Boze demonstranten dwingen Britse premier Johnson campagnebezoek af te zeggen

De Britse premier Boris Johnson heeft een bezoek aan een bakkerij in het zuidwesten van Engeland afgezegd omdat er te veel demonstranten waren verzameld die tegen de premier wilden betogen. Dat zegt de BBC.

Johnson zou een bakkerij bezoeken in Glastonbury, bekend van het grote muziekfestival, om daar campagne te voeren voor zijn Conservatieve partij voor de parlementsverkiezingen van 12 december. De premier hoopt een absolute meerderheid te halen om de brexit integraal te kunnen uitvoeren. 

Maar de premier moest het bezoek vanmiddag afzeggen, volgens de BBC op advies van de politie. Beelden ter plaatse toonden een honderdtal demonstranten met banners en vlaggen, waaronder een Europese vlag. Nochtans was de sfeer ter plaatse gemoedelijk. Er ontstond enkel wat ophef toen de politie de demonstranten probeerde naar een andere plaats te duwen. 

Johnson trok uiteindelijk naar een andere bakkerij in een buurgemeente om daar campagne te voeren. Nochtans riep een vrouw hem ook daar toe dat hij zich moest “schamen”. In de bakkerij waar de premier eerst zou opduiken, wachtten bezoekers en vertegenwoordigers tevergeefs meer dan een uur.

3 Johnson dook uiteindelijk op in een andere bakker, op 10 kilometer van Glastonbury.
AFP Johnson dook uiteindelijk op in een andere bakker, op 10 kilometer van Glastonbury.
3
AFP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer