2 Brandweermannen in actie in New South Wales.
EPA Brandweermannen in actie in New South Wales.

Brandweerman omgekomen bij bosbranden Australië

Een Australische vrijwillige brandweerman is vandaag om het leven gekomen, en twee brandweerlieden zijn gewond geraakt, toen een bluswagen kantelde door extreme winden midden in de bosbranden.

De brandweerlieden bestreden een brand ongeveer 70 kilometer ten oosten van Albury in New South Wales, aldus de brandweer. Behalve in New South Wales kampt Australië met aanhoudende bosbranden in de staat Victoria en op het eiland Tasmanië.

Duizenden vakantiegangers zijn intussen van een populaire toeristische plek in Zuidoost-Australië geëvacueerd omdat een hittegolf en sterke winden bosbranden in de regio aanwakkeren. Maar met temperaturen tot 40 graden Celsius en branden die delen van de hoofdweg afsluiten, kunnen veel toeristen en inwoners in East Gippsland nu niet vertrekken.

De noodsituatie is de jongste ontwikkeling in de natuurbrandcrisis die Australië al maanden in de greep houdt. Inmiddels zijn zeker tien mensen om het leven gekomen en honderden huizen verwoest. Autoriteiten drongen er zondag bij ongeveer 30.000 toeristen op aan om East Gippsland te verlaten.

2 Een blushelikopter boven de East Gippsland-regio.
AFP Een blushelikopter boven de East Gippsland-regio.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer