Braziliaanse ex-president Michel Temer.
EPA Braziliaanse ex-president Michel Temer.

Braziliaanse ex-president Michel Temer opgepakt op verdenking van corruptie

In Brazilië is Michel Temer, president van 2016 tot 2018, opgepakt in São Paulo. Dat berichten lokale media vandaag. De 78-jarige wordt verdacht van corruptie in het kader van het omkoopschandaal rond het staatsolieconcern Petrobras, dat de naam "Lava Jato" (autowasserij) kreeg.

Temer, die aan de macht kwam na de afzetting van Dilma Rousseff in 2016, zou onder meer betrokken zijn bij smeergeldbetalingen aan oud-energieminister Moreira Franco voor de gunning van energieprojecten. Ook Franco werd vandaag opgepakt.

De "Lava Jato"-onderzoeken hebben in Brazilië al tientallen politici, ambtenaren en bedrijfsleider de kop gekost. Onder anderen Luiz Inacio Lula da Silva, staatshoofd van van 2003 tot 2010, zit een lange celstraf uit.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jef Joossens

    Autowasserij?? Een jato is een hoge drukreiniger of een jet hier, lavo is kuisen. Maw, kuisen met de hogedrukreiniger. :-)

Lees meer