Een pitbull. Foto ter illustratie.
thinkstock Een pitbull. Foto ter illustratie.

Braziliaanse jongen (10) sterft na aanval door zes pitbulls

In de Braziliaanse stad São Paulo is woensdag een jongen van tien jaar oud overleden nadat hij was aangevallen door zeker zes pitbulls. Dat melden Braziliaanse media.

Getuigen vertelden tegen de nieuwszender Globonews dat de jongen op Kerstdag ’s middags met zijn vlieger speelde in een park in de wijk Cidade Ademar, in het zuiden van de stad. Op een gegeven moment viel de vlieger neer op een door muren omgeven verlaten terrein. Nadat de jongen over een van de muren was geklommen om zijn vlieger weer te pakken, werd hij aangevallen door de honden.

Een 20-jarige man die het drama zag gebeuren, probeerde het jongetje nog te helpen maar het was tevergeefs. Toen de politie arriveerde, was het joch overleden. Om bij de jongen in de buurt te kunnen komen, moesten de agenten eerst drie van de honden doodschieten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kirsten Bunschoten

    Ja meneer de Schutter, is voor Pitfreaks blijkbaar heel normaal dat er voor dieze jongen de doodstraf stond op het over een muurtje van een verlaten terrein klimmen om zijn vlieger terug te halen. "Eigen schuld" toch, dat hij vanwege die halsmisdaad verscheurd werd door 6 pitbulls? #dewerelddraaitdoor #zijnwenouhelemaalgekgeworden?

  • Tom De Schutter

    Ja maak die dieren maar weer zwart, als het een inbrekersbende had geweest waren ze helden. Begrijp me niet verkeerd het is een drama dat er een kind gestorven is maar als die dieren opgeleid waren om te waken hebben ze gewoon hun job gedaan. Het is een schande dat een nieuwsdienst dit zo rapporteert elk ander ras dat getraind is voor te waken zou hetzelfde gedaan hebben. Ik heb al heel mijn leven pitbulls, staffords en bullys, maar geen enkele van mijn honden heeft ooit een mens aangevallen!

Lees meer