2 De Braziliaanse president Jair Bolsonaro's verblijft voorlopig nog even in het ziekenhuis tot hij hersteld is van zijn longontsteking.
AFP De Braziliaanse president Jair Bolsonaro's verblijft voorlopig nog even in het ziekenhuis tot hij hersteld is van zijn longontsteking.

Braziliaanse president blijft in het ziekenhuis met longontsteking

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro blijft in het ziekenhuis, tien dagen nadat hij geopereerd werd om een kunstmatige darmuitgang te verwijderen. Na de operatie zou de president een longontsteking opgelopen hebben. Dat meldt nieuwsportaal G1 vandaag op gezag van zijn artsen.

Bolsonaro onderging in het Albert Einstein ziekenhuis in Sao Paulo tien dagen geleden een ingreep, waarbij een kunstmatige darmuitgang verwijderd moest worden. De 63-jarige Bolsonaro werd op 6 september neergestoken tijdens een campagnebijeenkomst in Juiz de Fora. Hij werd geraakt aan zijn ingewanden en moest een spoedoperatie ondergaan. Bolsonaro hield aan de steekpartij verschillende darmperforaties en bloedingen over. Zijn toestand was even kritiek en hij verloor twee liter bloed.

De symptomen van een longontsteking werden duidelijk nadat Bolsonaro woensdag koorts begon te krijgen, citeert G1 uit een medisch verslag. Bolsonaro krijgt nu een nieuwe antibioticakuur van zeven dagen. Het is nog onduidelijk wanneer hij het ziekenhuis zal mogen verlaten.

2 Bolsonaro steekt zijn duim omhoog.
REUTERS Bolsonaro steekt zijn duim omhoog.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer