2 De Braziliaanse president Jair Bolsonaro's verblijft voorlopig nog even in het ziekenhuis tot hij hersteld is van zijn longontsteking.
AFP De Braziliaanse president Jair Bolsonaro's verblijft voorlopig nog even in het ziekenhuis tot hij hersteld is van zijn longontsteking.

Braziliaanse president blijft in het ziekenhuis met longontsteking

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro blijft in het ziekenhuis, tien dagen nadat hij geopereerd werd om een kunstmatige darmuitgang te verwijderen. Na de operatie zou de president een longontsteking opgelopen hebben. Dat meldt nieuwsportaal G1 vandaag op gezag van zijn artsen.

Bolsonaro onderging in het Albert Einstein ziekenhuis in Sao Paulo tien dagen geleden een ingreep, waarbij een kunstmatige darmuitgang verwijderd moest worden. De 63-jarige Bolsonaro werd op 6 september neergestoken tijdens een campagnebijeenkomst in Juiz de Fora. Hij werd geraakt aan zijn ingewanden en moest een spoedoperatie ondergaan. Bolsonaro hield aan de steekpartij verschillende darmperforaties en bloedingen over. Zijn toestand was even kritiek en hij verloor twee liter bloed.

De symptomen van een longontsteking werden duidelijk nadat Bolsonaro woensdag koorts begon te krijgen, citeert G1 uit een medisch verslag. Bolsonaro krijgt nu een nieuwe antibioticakuur van zeven dagen. Het is nog onduidelijk wanneer hij het ziekenhuis zal mogen verlaten.

2 Bolsonaro steekt zijn duim omhoog.
REUTERS Bolsonaro steekt zijn duim omhoog.

Bekijk ook:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer