2 De Braziliaanse president Jair Bolsonaro tilt een meisje op. Beide dragen een mondkapje.
AFP De Braziliaanse president Jair Bolsonaro tilt een meisje op. Beide dragen een mondkapje.

Braziliaanse president Bolsonaro getest op coronavirus na symptomen

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro (65) heeft symptomen van de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt, melden lokale media. De president, die de dreiging van het virus herhaaldelijk heeft gebagatelliseerd en corona eerder vergeleek met een "kleine griep", heeft zich inmiddels laten testen. De uitslag daarvan is naar verwachting dinsdag lokale tijd bekend.

Bolsonaro zei volgens persbureau Reuters maandag tegen aanhangers voor het presidentiële paleis dat hij het ziekenhuis heeft bezocht om zich te laten testen. Volgens Bolsonaro is uit onderzoek in het ziekenhuis gebleken dat zijn longen "schoon" zijn.

Koorts

Eerder hadden CNN Brasil en een lokale krant bericht dat de president symptomen vertoont die worden geassocieerd met het virus, zoals koorts. Bolsonaro zou ook aan CNN hebben bevestigd dat hij bepaalde symptomen vertoont.


Brazilië is zwaar getroffen door het coronavirus. Het land heeft volgens de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore ruim 1,6 miljoen geregistreerde besmettingen. Het dodental staat op ruim 65.000. Alleen de Verenigde Staten hebben een hoger aantal besmettingen en sterfgevallen.

2 De Braziliaanse president Bolsonaro met mondkapje op.
AFP De Braziliaanse president Bolsonaro met mondkapje op.

Lees meer