Reuters, Photonews

Braziliaanse president noemt Greta Thunberg 'snotaap'

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft activiste Greta Thunberg een "snotaap" genoemd. Dat zei hij in een reactie op een Facebookpost van het 16-jarige Zweedse klimaatmeisje.

Thunberg had zondag een nieuwsbericht gedeeld op haar Facebookpagina over de recente moord op twee inheemse leiders in Brazilië. "Inheemse volken worden letterlijk vermoord omdat ze proberen het woud te beschermen tegen illegale ontbossing", schreef ze.

Bolsonaro zei vandaag in Brasilia tegen verslaggevers dat "de hoeveelheid aandacht die de pers aan die snotaap geeft, onthutsend is". Ondanks de verontwaardiging van wereldleiders en officiële cijfers die wijzen op een sterke toename van de ontbossing van het Amazonegebied, blijft de Braziliaanse president de bezorgdheid over het regenwoud bagatelliseren.

Zonder bewijs te leveren, heeft Bolsonaro gezegd dat buitenlandse niet-gouvernementele organisaties het probleem overdrijven en in sommige gevallen zelfs verantwoordelijk zijn voor de recente vloedgolf van branden die het gebied teisterden.

Kort na Bolsonaro's reactie veranderde Thunberg haar biografie op Twitter naar 'pirralha', het Portugese woord voor snotaap.

21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ivan de ridder

    Karel Tichman, uw stelling is zoals gewoonlijk nergens op gebaseerd. Overmatige boskap stimuleert woestijngroei. Het maakt zeker iets uit.

  • Karel Tichmann

    Het is een absoluut feit, als het Amazonewoud wordt omgekapt en/of helemaal afgebrand. Het zal absoluut niets uitmaken, wat het natuur of klimaat betreft.

Lees meer