3 Een vrachtwagen staat in brand op straat in Fortaleza.
AFP Een vrachtwagen staat in brand op straat in Fortaleza.

Braziliaanse regering zet soldaten in om rellen in Fortaleza te beteugelen

De Braziliaanse regering heeft ongeveer 300 militairen gestuurd naar de noordelijk gelegen stad Fortaleza om daar het geweld te beteugelen. Soldaten die in de stad patrouilleren zullen proberen om aanvallen op winkels, banken en bussen tegen te houden. Dat meldt de BBC.

Het is al dagen onrustig in Fortaleza en de andere steden in de deelstaat Ceará, waarop de minister van Justitie, Sergio Moro, om troepen heeft gevraagd. De aanvallen worden volgens de autoriteiten aangestuurd door criminele bendes en zijn een protest tegen nieuwe strengere maatregelen in lokale gevangenissen.

3 Een vrachtwagen en een auto staan in brand op straat in Fortaleza.
AP Een vrachtwagen en een auto staan in brand op straat in Fortaleza.

Gsm-signaal verstoord

De gevangenisdirecties hebben de signalen van mobiele telefoons in de gevangenis geblokkeerd en zijn gestopt met het beleid om gevangenen in te delen op basis van de bendes waartoe te behoren.

Tot dusverre zijn bij de rellen zo'n 50 verdachten gearresteerd.

3 De brandweer blust een uitgebrande auto in Fortaleza.
AFP De brandweer blust een uitgebrande auto in Fortaleza.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eduardo Van hoyweghen

    Bolsonaro is de juiste man op de juiste plaats.Wij kiezen voor straffeloosheid bij straatterreur en voor verbale verontwaardiging.

  • WILLY ZACHEL

    Daar moet hoognodig een beleid komen dat zware criminelen gewoon worden geëxecuteerd Kort proces en tegen de muur Alleen zo kan dat land terug leefbaar worden Eigenlijk zou dat overal terug moeten ingevoerd worden

Lees meer