THINKSTOCK

Brit geflitst met 239 km/u (en andere straffe laagvliegers)

Een enquête bij de Britse politie heeft onthutsende snelheidsovertredingen aan het licht gebracht. Een bestuurder in het Engelse graafschap Kent schoot de hoofdvogel af. De persoon werd met 239 kilometer per uur geflitst op de M25 in Kent. Dat is meer dan dubbel zoveel als toegestaan op de snelweg.

Volgens The Independent gaat het om de zwaarste snelheidsovertreding in een jaar tijd. De tweede zwaarste overtreding vond plaats op dezelfde locatie en gebeurde door een chauffeur die met bijna 235 km/u over de baan zoefde.

De resultaten zijn het resultaat van een enquête bij 33 politiediensten, waarvan er 85% meewerkte aan het onderzoek. Dat onthulde verder nog dat in Gateshead een snelheidsduivel met 155 km/u betrapt werd op een plek waar maar 50 km/u geldt, de grootste proportionele schending van een maximumsnelheid van het afgelopen jaar.

De Britse vereniging Institute of Advanced Motorists pleit ervoor om hardrijders strenger aan te pakken. De organisatie vraagt meer gepaste sancties voor laagvliegers en ook meer maatregelen om chauffeurs met een zwak voor een zware voet aan te moedigen hun snelheid aan te passen.

Lees meer