REUTERS

Britse buitenlandminister scherp voor Trump: “Tweets zijn oneerbiedig en verkeerd”

De tweets van de Amerikaanse president Donald Trump met kritiek op de Britse premier Theresa May en de Britse regering zijn "oneerbiedig en verkeerd", dat zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, vandaag op Twitter.

"Vrienden zijn rechtuit, dus zeg ik rechtuit: deze opmerkingen zijn oneerbiedig en verkeerd voor onze eerste minister en ons land", twitterde de Britse minister. "Uw diplomaten geven hun privéopinie (...) en dat doen de onze ook!", voegde hij eraan toe.

Hunt, die met Boris Johnson in de running is voor de opvolging van May, zegt dat als hij Johnson zou verslaan, ambassadeur Kim Darroch op post blijft in Washington.

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Vercammen

    Persoonlijk vind ik Twitter geen goed communicatie voor politici. Het medium is hiervoor veel te beperkt. In amper 280 tekens iets eenvoudig bondig mededelen kan. Maar vaak is meer bijkomende uitleg nodig om zaken te motiveren of in een juist daglicht te plaatsen. Vaak laat men zich verleiden tot het lanceren van oneliners, die onvolledig en niet correct zijn. Twitterberichten zijn overwegend ontaard tot propagandaboodschappen in plaats van ernstige communicatiemiddelen.

  • Diane Bernaerts

    Met al zijn scheldtirades bewijst Trump gewoon dat Darroch gelijk heeft. Vooral over het feit dat hij zo onzeker is. Iemand die zeker van zichzelf is en vertrouwen heeft in eigen bekwaamheid, zou zich nooit tot DAT niveau verlagen, en een president, een "echte" president dan, al zeker niet.

Lees meer