2 Donald Trump en Boris Johnson zagen elkaar nog in december, bij aan NAVO-top in Londen.
REUTERS Donald Trump en Boris Johnson zagen elkaar nog in december, bij aan NAVO-top in Londen.

Britse premier Boris Johnson cancelt Witte Huisbezoek na ruzie met Trump

De premier van het Verenigd Koninkrijk Boris Johnson heeft zijn bezoek aan het Witte Huis komende maand afgezegd. Het contact tussen  Trump en Johnson verloopt de laatste tijd stroef, nadat ze naar verluidt ruzie maakten aan de telefoon en Trump abrupt de telefoon neersloeg.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Eigenlijk werd eerste minister Johnson vorige maand al verwacht in de ambtswoning van de president in Washington D.C., maar hij stelde zijn bezoek elke keer uit. De oorzaak daarvan waren enkele conflicten tussen de twee wereldleiders waaronder Iran, de hele zaak rond Huawei en de uitbouw van het 5G-netwerk en de uitlevering van een Amerikaanse diplomatenvrouw die een Britse tiener aanreed.

Niet meer in VS tot G7-top

Volgens de Britse krant The Sun heeft de premier nu het staatsbezoek volledig geannuleerd en zal Johnson niet meer naar de VS reizen tot de G7-top in juni. Trump wilde die eerst laten doorgaan in zijn golfclub in Florida, maar die plannen werden na kritiek vlug geschrapt.

De Britse pers is overigens kritisch voor Boris Johnsons slechte band met Trump. Het land heeft na de brexit namelijk nood aan een handelsakkoord met de Verenigde Staten.

Het kabinet van Johnson liet weten dat hij zich nu vooral zal concentreren op binnenlandse zaken de komende maanden.

2
EPA

LEES OOK: Johnson wil 34 kilometer lange brug bouwen tussen Schotland en Noord-Ierland

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer